17.8 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Bogdan Badea: Este un moment istoric! Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a anunţat că începând cu 23 iunie şi până pe 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să achiziţioneze pachete de acţiuni la Hidroelectrica.

Potrivit președintelui, 15% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare, iar fiecare român poate fi acţionar la această companie.

Compania a lucrat intens în ultimii ani la acest proiect şi iată că astăzi ne aflăm într-o etapă extrem de avansată, care se va încheia pe data de 4 iulie.

Preşedintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a anunţat că începând cu 23 iunie şi până pe 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să achiziţioneze pachete de acţiuni la Hidroelectrica.

Acțiunile Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare

Potrivit președintelui, 15% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare, iar fiecare român poate fi acţionar la această companie.

“Este un moment istoric pentru Hidroelectrica, este un moment istoric pentru piaţa de capital. De astăzi, în mod oficial, se lansează oferta publică iniţială pentru listarea Hidroelectrica. Este un moment mult aşteptat. Compania a lucrat intens în ultimii ani la acest proiect şi iată că astăzi ne aflăm într-o etapă extrem de avansată, care se va încheia pe data de 4 iulie.

Începând de astăzi, până pe data de 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să îşi manifeste intenţia de a achiziţiona pachete de acţiuni la Hidroelectrica. Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica.

Împreună cu Fondul Proprietatea am luat decizia ca tranşa de retail, adresată oricăruia dintre dumneavoastră, să fie una extrem de generoasă, 15% din oferta Fondului Proprietatea, pentru că Fondul Proprietatea este vânzătorul acestui pachet de acţiuni, se va adresa românilor, iar dacă cererea este una extrem de ridicată se poate majora acest plafon până la 20%.

Dacă nu mă înşel cred că este cea mai mare tranşă de retail dintr-o listare făcută în România şi ne bucură foarte mult că Hidroelectrica uşor, uşor se întoarce către români într-o manieră mult mai directă, nu numai prin serviciile pe care le prestăm, ci şi prin oferirea acestei posibilităţi de a deveni acţionari şi de a fi parte din viaţa companiei”, a spus preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Întâlniri cu potențialii investitori

De asemenea, Bogdan Badea a precizat că în ultima perioadă au fost multe întâlniri cu potenţiali investitori. 

“În ultima perioadă, au avut loc nenumărate întâlniri cu potenţiali investitori, atât din zona investitorilor instituţionali din România, cât şi investitori instituţionali eligibili, practic de peste tot din lume. Interesul este unul foarte mare, am avut multe feed-backuri pozitive.

Sigur că efortul pe partea companiei nu s-a terminat, vom continua în cursul acestei săptămâni şi următoarea săptămână să avem întâlniri şi să discutăm cu toţi potenţialii investitori care doresc să facă parte din această ofertă publică iniţială, atât în România, cât şi în alte ţări”, a declarat Bogdan Badea.

Preşedintele directoratului Hidroelectrica a mai spus și care sunt estimările pentru dividende pentru perioada următoare şi la cât trebuie să se aştepte investitorii.

“Politica de dividende care a fost aprobată ieri în Adunarea Generală a Acţionarilor este în linie cu politica de dividende pe care compania a avut-o în ultima perioadă, este doar un document care dă încredere investitorilor că ceea ce s-a întâmplat până acum în materie de politică de dividende la Hidroelectrica se va şi continua. Intenţia companiei pe lângă consolidarea şi creşterea performanţei din punct de vedere financiar este să aibă şi o creştere organică”, a mai transmis Bogdan Badea.

Statul român va rămâne acționar majoritar

Totodată, directorul general al Franklin Templeton România, administratorul Fondului Proprietatea, Johan Meyer, a declarat vineri, că acţionarul majoritar va rămâne statul român.

“Acţionarul majoritar va rămâne acelaşi şi anume statul român. Este o oportunitate extraordinară atât pentru acţionarii de retail din România, cât şi pentru acţionarii instituţionali din România şi internaţionali să devină parte directă a acestei companii prin participarea la această ofertă. Din discuţiile iniţiale avute cu potenţialii investitori am văzut că există foarte mult interes şi un entuziasm special din partea lor cu privire la tranzacţie”, a declarat Johan Meyer.

Când va ajunge Hidroelectrica cu facturile la zi?

De asemenea, Bogdan Badea a mai precizat, vineri, la ce lună a ajuns Hidroelectrica cu emiterea facturilor şi când se va ajunge la zi.

“Foarte curând vom ajunge la zi. Ritmul de emitere este unul care să nu pună o presiune extrem de mare pentru consumatori de aceea există o anumită secvenţialitate cu privire la transmiterea facturilor. Ceea ce vă pot spune este că doar săptămâna asta s-au emis peste un milion de facturi. Din punct de vedere al capacităţii tehnice, suntem funcţionali la capacitate maximă şi la parametri maximi cu noile sisteme informatice.

Este o chestiune de ordin comercial în relaţia cu clienţii să nu punem o presiune foarte mare, dar într-o lună, două lucrurile vor fi practic intrate într-un făgaş normal. Sperăm să nu surprize de ordin legislativ care să ne pună în situaţia de a trebui să implementăm diverse lucruri”, a mai spus preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!