25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Analize și Trenduri – Cererea Euroins de suspendare a deciziei ASF a fost respinsă de către Curtea de Apel București – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Curtea de Apel București a respins joi, 27 aprilie, cererea Euroins România de suspendare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Amintim că ASF a decis în ziua de 17 martie să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.

93/2012, ASF este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

Așadar, Curtea de Apel București a respins, ca neîntemeiată, cererea Euroins România de suspendare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) nr. 242/17.03.2023.

ASF a luat act de hotărârea pronunțată de Curtea de Apel București

De asemenea, ASF a luat act de hotărârea pronunțată joi de instanță, în dosarul nr. 2441/2/2023.

„Prin hotărârea pronunțată, la acest moment, instanța confirmă legalitatea și temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată”, a transmis Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Prin această decizie, Autoritatea de Supraveghere Financiară a dispus retragerea autorizației de funcționare a societății, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Consiliul ASF a decis să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România

Amintim că ASF a decis în ziua de 17 martie să retragă autorizația de funcționare a Societății Euroins România Asigurare-Reasigurare SA, constatând indiciile stării de insolvență a companiei.

Conform dispozițiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, ASF este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

Apare o nouă companie pe piața de asigurări

Falimentul Euroins a provocat mișcări pe piața asigurărilor. Directorul general al Direcţiei Asigurări din ASF Valentin Ionescu a anunţat că am putea avea în România, în luna iunie-iulie a acestui an, o nouă companiei privată care să vândă asigurări RCA, CASCO, asigurări de sănătate şi de locuinţe.

CEC Bank este pregătită să intre pe piața asigurărilor. Referitor la această posibilitate, Valentin Ionescu, directorul general al Direcţiei Asigurări din ASF, a precizat că momentan banca este în etapa în care trimite documentele necesare acestui demers către ASF.

„În momentul de faţă avem o altă solicitare care se află în a doua fază de autorizare a unei companii private. Această companie a trecut de prima etapă, conform legislaţiei de autorizare şi anume de avizul de înfiinţare. Acum compania aduce documente pentru avizul de funcţionare.

Conform discuţiilor pe care le-am avut chiar săptămâna aceasta cu această compania privată care urmează să intre pe piaţă, estimăm undeva în iunie-iulie, dacă toate documentele sunt în regulă, să le acordam aviz de funcţionare.

Această compania va vinde mai multe clase de asigurări conform solicitărilor, va vinde pe lângă asigurări RCA, asigurări CASCO, asigurări de sănătate şi asigurări de locuinţe. Deci vom avea o nouă companie undeva în a doua parte a anului care va vinde RCA”, a declarat Valentin Ionescu, la finalul şedinţei Executivului.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!