2.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Analize și Trenduri – Clienții controversatului proiect Transilvania Smart City au fost lăsați cu ochii în soare – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Clienții care au plătit avans pentru locuințe sunt într-o situație extrem de complicată după intrarea în insolvență a firmei REALTOPFARMA SA, care finanțează controversatul proiect Transilvania Smart City.

Un alt participant ar fi Cozmin Gușă, care în ultimul an s-a remarcat prin promovarea constantă a unor idei similare cu cele vehiculate de propagandă rusă în ceea ce privește invadarea Ucrainei”, scrie B1 TV.

Pe data de 13 aprilie 2023, reprezentanții firmei au transmis un mesaj, în încercarea de a-i liniști pe oamenii îngrijorați cu privire la banii plătiți pentru locuințe, relatează Ziar de Cluj.

SDC Imobiliare, unul din partenerii din această afacere a returnat deja parte sa de bani. Pe de altă parte, Marinel Alexandrov, fratele lui Adrian Alexandrov, iubitul Elenei Udrea, și Adrian Gurzău sunt de negăsit. Acționarii Transilvania Smart City sunt Adrian Alexandrov, partenerul Elenei Udrea, și Adrian Gurzău, fiul fostului ministru, potrivit G4Media.ro.

“Maricel Păcuraru, care a fost la închisoare pentru corupție, anunța recent într-un comunicat postat pe site-ul Realitatea Plus că ar fi intrat la rândul său în acționariatul proiectului. El susținea că a intrat în proiect alături de Miron Mitrea, condamnat și el definitiv pentru corupție, și Bobby Păunescu, fiul afaceristului George Constantin Păunescu.

Un alt participant ar fi Cozmin Gușă, care în ultimul an s-a remarcat prin promovarea constantă a unor idei similare cu cele vehiculate de propagandă rusă în ceea ce privește invadarea Ucrainei”, scrie B1 TV.

Marinel Alexandrov și Adrian Gurzău sunt de negăsit

Pe data de 13 aprilie 2023, reprezentanții firmei au transmis un mesaj, în încercarea de a-i liniști pe oamenii îngrijorați cu privire la banii plătiți pentru locuințe, relatează Ziar de Cluj.

”Facem tot posibilul să livrăm ce am promis și să ducem la capăt proiectul, în ciuda tuturor piedicilor puse. Parte din probleme le vom soluționa în instanță”, a transmis REALTOPFARMA SA.

Mesajul nu a avut însă efectul dorit, oamenii plângându-se că au dispărut și adresele de mail prin intermediul cărora îi puteau contacta pe reprezentanții firmei.

“Cred că cea mai bună variantă ar fi să dați banii înapoi și după să vă judecați cât vreți …..”, “SDC mi-au restituit avansul, Realtopfarma și-au închis mailul. Am pus poze mai sus. Sunt niște mincinoși ăștia”, sunt numai câteva dintre mesajele trimise de oameni care au cumpărat locuințe în Transilvania Smart City.

“Transilvania Smart City ce puteți soluționa e să vă deschideți mobile banking și să îmi trimiteți cei 3500 euro înapoi pentru care vă scriu de luni de zile. Dețin o agenție imobiliară atâta antireclama vă fac în industrie că nu o să mai vindeți un apartament în tot complexul vostru mizerabil”, a mai scris cineva.

“De ce v-ați închis adresa de mail? Am anulat rezervarea s-a făcut factura de stornare pentru restituire a sumei plătite și nu mai reușesc să dau de dv să îmi recuperez banii!!!! Cei de la SDC mi/au returnat partea în 3 zile. Vă rog să îmi spuneți cu cine iau legătura pentru a primii banii înapoi. Am anulat în Noiembrie 22 Vă rog să răspundeți la mesaj dacă sunteți așa nevinovați”, a scris alt cumpărător.

Controversele proiectului Transilvania Smart City

Jurnalul.ro scrie că firma ce deține companiile „Transilvania Smart”, proiectul imobiliar din Cluj Napoca de peste 2 miliarde de euro, are conturi pe minus la două bănci și la Trezorerie, iar în martie 2023 și-a radiat un autoturism de lux.

Tribunalul Ilfov a admis în luna aprilie a acestui an intrarea în insolvență a firmei imobiliare cu ajutorul căreia Elena Udrea dorește să construiască Transilvania Smart City.

De asemenea, modul în care s-au obținut autorizațiile de construire face obiectul unui dosar de corupție aflat în lucru la DNA Cluj. Acolo au fost chemați mai mulți angajați ai firmei Realtopfarma SA, care este deținută de Elena Udrea.

În atenția procurorilor de află consultantul companiei Realtopfarma, Titus Pop, fost angajat la Primăria Cluj-Napoca, și fiul său, Daniel Pop, arhitectul-șef al orașului. În vara anului trecut, aceștia au participat la un team building în localitatea Smida, împreună cu fostul deputat Adrian Gurzău și angajații Realtopfarma, ceea ce ridică suspiciuni privind viteza cu care a fost aprobat proiectul imobiliar.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!