15.2 C
București
luni, mai 27, 2024

Analize și Trenduri – Elon Musk este dispus să renunțe la conducerea Twitter. Pune însă o condiție importantă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

După ce aproape 60% din persoane au răspuns „Da”, iată care este prima reacție a lui Musk.

La întrebarea dacă el ar trebui să renunţe la această funcţie, 57,5% dintre utilizatori au votat „Da”.

Vineri, pe 16 decembrie, Elon Musk a fost condamnat de Organizația Națiunilor Unite și de Uniunea Europeană pentru decizia Twitter de a suspenda unii jurnaliști care se ocupă de firma de socializare.

După ce a postat pe Twitter un sondaj în care întreba utilizatorii dacă ar trebui să demisioneze din funcţia de director executiv al reţelei de socializare, Elon Musk spune acum că ar fi dispus să facă acest lucru, însă cu o condiţie.

Care este condiţia pusă de Elon Musk pentru a demisiona de la conducerea Twitter?

Miliardarul afirmă că va demisiona din funcția de director executiv al Twitter atunci când va găsi pe cineva „suficient de nebun pentru a accepta postul”, notează jurnaliştii de la BBC.

Elon Musk promisese cu câteva zile în urmă că va respecta rezultatul unui sondaj de opinie realizat pe Twitter. La întrebarea dacă el ar trebui să renunţe la această funcţie, 57,5% dintre utilizatori au votat „Da”.

Afaceristul afirmă că va conduce în continuare echipele de software și servere după ce înlocuitorul său va fi găsit.

Reamintim că modificările care au fost operate la Twitter de când Elon Musk a preluat platforma de socializare, în luna octombrie, au fost foarte criticate. Omul de afaceri a concediat aproximativ jumătate din personal și a încercat să lanseze funcția de verificare plătită, celebra bifă albastră. Funcția a fost relansată săptămâna trecută.

Mai mult, grupurile de apărare a libertăților civile au criticat abordarea lui Elon Musk privind moderarea conținutului, acuzându-l că ia măsuri care vor spori discursul instigator la ură și dezinformarea.

Vineri, pe 16 decembrie, Elon Musk a fost condamnat de Organizația Națiunilor Unite și de Uniunea Europeană pentru decizia Twitter de a suspenda unii jurnaliști care se ocupă de firma de socializare. ONU a scris pe Twitter că libertatea presei „nu este o jucărie”, în timp ce UE a amenințat Twitter cu sancțiuni.

Cine ar putea prelua postul de director executiv al platformei?

Găsirea unei persoane care să preia platforma de socializare ar putea fi o provocare, potrivit lui Musk. Unele persoane speculează că și cofondatorul Twitter, Jack Dorsey, ar putea reveni la conducerea companiei. El a demisionat din funcția de director general în noiembrie 2021.

Printre alte nume menționate ca posibili înlocuitori se numără Sheryl Sandberg, fostul director operațional al Facebook, Sriram Krishnan, inginer și apropiat al dlui Musk, și Jared Kushner, fost consilier prezidențial american și ginerele lui Donald Trump.

Trebuie amintit că, în trecut, Musk s-a supus sondajelor de pe Twitter.

Investitorii îi cer deja insistent lui Elon Musk să renunțe la conducerea Twitter, atrăgând atenţia că a fost distras de la conducerea corespunzătoare a Tesla. Acțiunile companiei de automobile electrice s-au prăbușit cu peste 65% în ultimul an. Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de miliarde de dolari pentru a finanța achiziția sa, ceea ce a contribuit la scăderea acțiunilor

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!