13 C
București
luni, martie 20, 2023

Analize și Trenduri – Fondul Proprietatea vrea să vândă deținerea de 3% la OMV Petrom pentru suma de 830 de milioane de lei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Conform unui document publicat marți, 13 decembrie 2022, la Bursa de Valori București (BVB), Fondul Proprietatea vrea să vândă cele 1,77 miliarde de acţiuni pe care le deţine la OMV Petrom.

În trimestrul trei al acestui an, Fondul Proprietatea şi-a redus uşor participaţia prin vânzarea a aproximativ 40 de milioane de unităţi direct prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma unor tranzacţii în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei...

Fondul Proprietatea vrea să vândă deținerea de 3% la OMV Petrom pentru suma de 830 de milioane de lei

Administratorul Fondului Proprietatea, Franklin Templeton International, a anunţat la bursa locală demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind deținerea sa la OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze naturale din România. Participaţia sa la OMV Petrom este a doua cea mai mare participație a Fondului Proprietatea, după deţinerea de 20% la Hidroelectrica, evaluată la circa 12 miliarde de lei.

Conform unui document publicat marți, 13 decembrie 2022, la Bursa de Valori București (BVB), Fondul Proprietatea vrea să vândă cele 1,77 miliarde de acţiuni pe care le deţine la OMV Petrom. Luând în calcul preţul şedinţei de tranzacţionare de marţi (0,4654 de lei pe acţiune) tranzacţia ar ajunge la 827 de milioane de lei, potrivit Ziarului Financiar.

„Erste Group Bank si Swiss Capital vor acţiona în calitate de joint global coordinators şi joint bookrunners, iar Banca Comercială Română şi Auerbach Grayson and Company vor acţiona în calitate de joint bookrunners în cadrul tranzacţiei. Sub rezerva plasării tuturor acţiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat şi a decontării aferente a tranzacţiei, Fondul nu va mai deţine acţiuni la Petrom. Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma tranzacţiei”, scrie în raportul Bursei de Valori București (BVB).

Potrivit sursei citate anterior, rezultatele tranzacţiei vor fi anunţate imediat după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea preţului şi alocările rămân la libera alegere a Fondului Proprietatea şi a părţilor care acţionează în calitate de bookrunner.

În trimestrul trei al acestui an, Fondul Proprietatea şi-a redus uşor participaţia

În trimestrul trei al acestui an, Fondul Proprietatea şi-a redus uşor participaţia prin vânzarea a aproximativ 40 de milioane de unităţi direct prin intermediul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma unor tranzacţii în valoare de aproximativ 20 de milioane de lei, potrivit calculelor efectuate de sursa citată anterior, bazate pe un preţ mediu de 0,47 lei pe unitate. Deţinerea a fost diminuată de la 2,98% la 2,9%.

În ceea ce priveşte tranzacţiile realizate în trimestrul trei al acestui an, sursa citată anterior i-a solicitat Fondului Proprietatea un punct de vedere despre deţinerile sale la OMV Petrom şi când au avut loc vânzările, însă Fondul Proprietatea a spus că nu poate vorbi pe marginea acestui subiect, dat fiind faptul că OMV Petrom este societate listată.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!