11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Analize și Trenduri – Hidroelectrica a devenit cea mai mare companie românească listată la BVB. Este evaluată la 9,4 miliarde de euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Potrivit informațiilor transmise de administratorul Fondului Proprietatea, oferta publică iniţială este a treia cea mai mare pe o bursă din Europa Centrală şi de Est, cea mai mare din Europa din septembrie 2022 până în prezent şi a treia la nivel global în 2023...

Oferta publică iniţială a FP de 78.007.110 de acţiuni Hidroelectrica, excluzând orice opţiune de supra-alocare, a fost evaluată la preţul de 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei, respectiv 9,4 miliarde de euro, la admitere.

Oferta publică iniţială a Fondului de 78.007.110 de acţiuni ordinare existente ale Hidroelectrica (excluzând orice opţiune de supra-alocare) a fost evaluată la preţul de 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de euro) la admitere”...

Potrivit informațiilor transmise de administratorul Fondului Proprietatea, oferta publică iniţială este a treia cea mai mare pe o bursă din Europa Centrală şi de Est, cea mai mare din Europa din septembrie 2022 până în prezent şi a treia la nivel global în 2023, în funcție de valoare.

Este o realizare majoră pentru piaţa de capital locală

Oferta publică iniţială a FP de 78.007.110 de acţiuni Hidroelectrica, excluzând orice opţiune de supra-alocare, a fost evaluată la preţul de 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei, respectiv 9,4 miliarde de euro, la admitere.

„Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitatea sa de Administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondului Proprietatea SA, anunţă admiterea astăzi la listare şi tranzacţionare a acţiunilor Hidroelectrica pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), finalizând astfel cu succes mult aşteptata ofertă publică iniţială a principalului producător de energie din România pe bursa locală. Oferta publică iniţială a Fondului de 78.007.110 de acţiuni ordinare existente ale Hidroelectrica (excluzând orice opţiune de supra-alocare) a fost evaluată la preţul de 104 lei pe acţiune, ceea ce implică o capitalizare de piaţă de 46,8 miliarde de lei (9,4 miliarde de euro) la admitere”, a transmis Franklin Templeton.

Tranzacţia record este rezultatul unui angajament de durată

De asemenea, Franklin Templeton a subliniat că tranzacţia record este rezultatul unui angajament de durată care vizează dezvoltarea pieței locale de capital și creșterea transparenței.

„Suntem încântaţi că am contribuit la încheierea cu succes a IPO-ului Hidroelectrica, cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din Europa Centrală şi de Est. Rolul major avut în dezvoltarea pieţei de capital din România în ultimii 13 ani, prin implicarea puternică alături de companiile din portofoliul Fondului, reprezintă un motiv de mândrie pentru Franklin Templeton, în calitate de manager al Fondului Proprietatea.

Listarea Hidroelectrica este o dovadă a ceea ce se poate realiza prin concentrarea neabătută asupra importanţei guvernanţei corporative şi a transparenţei, care se traduc în performanţă pe termen lung şi în încrederea investitorilor. Doresc să felicit echipele Franklin Templeton şi Hidroelectrica, consilierii, băncile şi ceilalţi consultanţi pentru munca şi dedicarea lor, care au făcut ca această tranzacţie să devină realitate, consolidând locul lor în istoria pieţei de capital din România”, a declarat Jenny Johnson, preşedinte şi CEO al Franklin Templeton.

Hidroelectrica a devenit cea mai mare companie românească de pe Bursa de Valori Bucureşti

Potrivit Franklin Templeton, Hidroelectrica a devenit cea mai mare companie românească de pe Bursa de Valori Bucureşti, odată cu această listare.

„Reacţia excelentă cu care a fost primită această ofertă publică iniţială, atât pe plan intern în România, cât şi la nivel internaţional, reprezintă o nouă etapă în evoluţia Hidroelectrica.

Acest lucru reflectă succesul managementului Templeton al Fondului începând din 2010 şi parteneriatele excelente pe care le-am creat cu instituţii publice şi private din Bucureşti şi de la nivel global, pentru a îmbunătăţi transparenţa şi standardele de guvernanţă corporativă pentru companiile din portofoliul nostru, astfel încât acestea sa genereze valoare pe termen lung şi sustenabilitate pentru toate părţile interesate”, a subliniat Manraj Sekhon, Chief Investment Officer al Templeton Global Investments.

Oferta de acţiuni Hidroelectrica a atras un interes şi o încredere excepţională din partea investitorilor

Conform informațiilor transmise de Franklin Templeton, oferta de acţiuni Hidroelectrica a atras un interes şi o încredere excepţională din partea investitorilor, demonstrând caracteristicele atractive şi potenţialul de creştere al companiei.

„Amploarea şi succesul răsunător al listării Hidroelectrica este un rezultat excelent obţinut după mulţi ani de pregătire, muncă asiduă şi coordonare, care au fost necesare pentru ca această tranzacţie să devină realitate. Suntem cu adevărat mândri de reuşita echipei Franklin Templeton din România, care a scris încă o data istorie pe piaţa de capital din România. Aş dori să-mi exprim sincera recunoştinţă şi sa transmit felicitări tuturor părţilor implicate.

Mulţumim echipei de la Hidroelectrica, care astăzi îşi începe călătoria ca entitate listată, pentru angajamentul faţă de listare şi o felicităm pentru atingerea acestei etape extraordinare. Vă doresc mult succes în gestionarea uneia dintre bijuteriile pieţei de capital din România”, a completat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Romania şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Listarea Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti va deschide calea pentru noi oportunităţi de investiţii

Totodată, Franklin Templeton este de părere că că listarea Hidroelectrica la BVB va deschide calea pentru noi oportunităţi de investiţii în România şi pentru realizarea în continuare a valorii pentru acţionari.

„Acesta este un moment cu adevărat istoric pentru acţionarii Fondului Proprietatea, care au aşteptat mult timp listarea Hidroelectrica la bursă. Aş dori să profit de această ocazie pentru a felicita Franklin Templeton, Hidroelectrica, consorţiul de investiţii, precum şi toate celelalte părţi interesate, inclusiv autorităţile publice, pentru sprijinul lor esenţial în finalizarea fructuoasă a acestei tranzacţii.

De asemenea, aş dori să îi felicit pe colegii mei din Comitetul Reprezentanţilor Fondului, care au sprijinit pe deplin această tranzacţie, precum şi pe consilierii de private equity ai Fondului, care au avut un rol esenţial în finalizarea listării”, a conchis Ilinca von Derenthall, preşedinte al Comitetului Reprezentanţilor, Fondul Proprietatea.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!