20.6 C
București
vineri, iunie 14, 2024

Analize și Trenduri – Instant Factoring a câștigat premiul pentru cea mai bună platformă de factoring din Europa Centrală și de Est. Fintech-ul din România a finanțat cu 55% mai mulți clienți în 2022 – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici şi mijlocii încheie anul cu o creștere semnificativă, reușind să finanțeze cu 55% mai mulți clienți în 2022 față de 2021.

“Instant Factoring a reușit și în 2022 să facă ceea ce și-a propus la început de drum: să fie un sprijin constant pentru antreprenorii din România.

În 2022, Instant Factoring a acordat finanțări în valoare de peste 37 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 25% față de anul precedent.

Instant Factoring a câștigat, la categoria instituțiilor financiare-nonbancare, împreună cu Monevia, o soluție digitală de factoring din Polonia, premiul pentru cea mai bună platformă de factoring, demonstrând încă o dată că soluția oferită de fintech-ul românesc este opțiunea potrivită pentru IMM-urile care au nevoie de o sursă de finanțare alternativă. 

Mulțumesc organizatorilor pentru șansa pe care o oferă fintech-urilor, aceea de a-și demonstra competitivitatea și capacitatea de inovare. Premiul pe care Instant Factoring îl primește, pentru a doua oară consecutiv, răsplătește munca uimitoare și efortul echipei Instant Factoring din România și, mai recent, și din Serbia, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring la gala de decernare a premiilor CEE SME Banking.

Instant Factoring, cu 55% mai mulți clienți în 2022

Fintech-ul românesc de micro-finanţare a companiilor mici şi mijlocii încheie anul cu o creștere semnificativă, reușind să finanțeze cu 55% mai mulți clienți în 2022 față de 2021. 

Instant Factoring a reușit și în 2022 să facă ceea ce și-a propus la început de drum: să fie un sprijin constant pentru antreprenorii din România. Cu atât mai mult acum, când traversăm o perioadă de incertitudine economică, este important să oferim tot suportul necesar IMM-urilor în așa fel încât antreprenorii să se poată concentra pe ceea ce este cu adevărat important: protejarea și dezvoltarea afacerii lor”, a declarat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring.

În 2022, Instant Factoring a acordat finanțări în valoare de peste 37 de milioane de euro, înregistrând o creștere de 25% față de anul precedent. 

Peste 1100 de clienți au apelat în 2022 la expertiza echipei Instant Factoring și au primit finanțare în valoare de aproximativ 37 de milioane de euro. În 2023 vom continua misiunea de a ajuta afacerile din România să reziste și să se dezvolte în peisajul economic actual”, a adăugat Cristian Ionescu.

Cu 400% mai multe finanțări pentru domeniul IT

În 2022, industria transporturilor și cea a construcțiilor au apelat cel mai mult la Instant Factoring pentru finanțarea facturilor. Cu toate acestea, cele mai importante creșteri au fost înregistrate în domeniul IT, unde au fost aprobate cu 400% mai multe cereri de finanțare față de anul precedent și în industria imobiliară, care a avut o creștere de 500% a cererilor de finanțare aprobate.

“În mod tradițional, transportatorii și firmele din domeniul construcțiilor apelează cel mai mult la Instant Factoring. În aceste industrii termenele lungi de plată îngreunează mult activitatea companiilor, iar factoringul s-a dovedit a fi de multe ori soluția potrivită. Cu toate acestea, în 2022 am înregistrat creșteri mari în ceea ce privește numărul de cereri aprobate  și în alte industrii: IT, agricultură și imobiliare. Suntem pregătiți ca și anul viitor să fim la dispoziția companiilor care au nevoie fie de o soluție care să îi ajute să gestioneze situațiile imprevizibile, fie de o nouă cale prin care își pot crește business-ul”, a adăugat Cristian Ionescu, CEO Instant Factoring. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!