22 C
București
luni, iulie 22, 2024

Analize și Trenduri – Ministrul Energiei: Investiția de la termocentrala Mintia va fi gata până la finalul anului 2026 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Investiția de la termocentrala Mintia va fi gata până la finalul anului 2026 și va crea peste 1.200 de locuri de muncă în timpul construcție, a precizat ministrul Energiei.

Investiția pe care noii proprietari ai termocentralei Mintia o derulează va fi gata până la finalul anului 2026, după o primă etapă ce se va încheia în vara anului 2025, a declarat duminică Ministrul Energiei.

Sebastian Burduja a precizat acest lucru după o vizită şi o întâlnire avute cu noii proprietari ai termocentralei, menționând că vor fi generate peste 1.200 de locuri de muncă în timpul perioadei de construcție.

Investiția la termocentrala Mintia va fi gata în 2026

Investiția pe care noii proprietari ai termocentralei Mintia o derulează va fi gata până la finalul anului 2026, după o primă etapă ce se va încheia în vara anului 2025, a declarat duminică Ministrul Energiei. Sebastian Burduja a precizat acest lucru după o vizită şi o întâlnire avute cu noii proprietari ai termocentralei, menționând că vor fi generate peste 1.200 de locuri de muncă în timpul perioadei de construcție.

„Acest proiect înseamnă pentru români locuri de muncă, vorbim de peste 1.200 de locuri de muncă pe perioada construcţiei centralei, vorbim de o energie sigură produsă în bandă, vorbim de cea mai eficientă centrală din Europa, cu un randament de 64%, şi deci de un sprijin substanţial pe care România îl primeşte pe traiectoria de tranziţie verde şi de înlocuire a cărbunelui din mixul energetic cu gaze naturale, o resursă strategică la care România are acces. Practic, proiectul va fi implementat în două faze. În vara lui 2025, prima fază va fi finalizată şi apoi, un an mai târziu, până la finalul anului 2026, investiţia va fi completă. Asta înseamnă un ritm record, fără precedent, şi un exemplu pentru întreaga ţară că lucruri mari se pot face în România”, a spus ministrul Energiei.

Ministrul Sebastian Burduja a mai arătat că primele echipamente pentru noua centrală vor ajunge la Mintia în aprilie anul viitor, moment în care va reveni la această termocentrală.

„Este un proiect grandios, cea mai mare centrală pe gaz din Europa – 1.700 MW putere instalată. Încă din aprilie anul viitor, România va vedea ceea ce n-a mai văzut niciodată: echipamente de dimensiuni record, turbine, generatoare, practic componentele esenţiale ale acestui proiect strategic. Apreciez ritmul cu care investitorul s-a mişcat până acum, seriozitatea contractorilor cu care lucrează, atât în zona de construcţie a centralei, cât şi în zona de turbină. Apreciez foarte mult faptul că au ales România, de altfel domnul preşedinte are o relaţie specială cu România de peste 30 de ani şi se vede că, împreună cu echipa domniei sale, pune foarte mult suflet în acest proiect”, a completat ministrul Energiei.

Investiția se ridică la 1,3 miliarde de euro

Valoarea investiţiei pe care grupul Mass Group Holding o derulează pentru noua centrală electrică pe gaz de la Mintia se va ridica, în final, la 1,3 miliarde de euro, a precizat, la rândul său, preşedintele companiei, Ahmet Esmail.

El a mai spus că, după pornirea noii centrale electrice, aici vor lucra circa 300 de energeticieni.

Termocentrala Mintia a fost cumpărată, pe 26 august 2022, cu 91,23 milioane de euro, fără TVA, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, în cadrul unei licitaţii publice.

Centrala electrică intrase în procedură de insolvenţă la data de 14 noiembrie 2019 şi în conservare în vara anului 2021, în lipsa investiţiilor necesare pentru a putea respecta reglementările de mediu ale Uniunii Europene.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!