0.2 C
București
joi, martie 30, 2023

Analize și Trenduri – Rafinăria Petrobrazi, deținută de OMV Petrom, a fost amendată de Garda de Mediu – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Garda de Mediu Prahova anunță că a sancționat Rafinăria din comuna Brazi cu amendă în cuantum de 100.000 lei în urma neconformităților constatate la un control.

Controlul a fost inițiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei, precum și a apariției unui trend de depășire ale valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA)...

Amintim că, în data de 28 septembrie, Garda de Mediu informa că s-a produs o avarie la instalaţia de cracare catalitică a rafinăriei OMV Petrobrazi, incidentul fiind anunţat prin apel la 112.

Rafinăria Petrobrazi din comuna Brazi, operată de OMV Petrom, a fost amendată cu 100.000 de lei din cauza „disconfortului olfactiv”.

Garda de Mediu a amendat Rafinăria Petrobrazi

Garda de Mediu Prahova anunță că a sancționat Rafinăria din comuna Brazi cu amendă în cuantum de 100.000 lei în urma neconformităților constatate la un control.

Controlul a fost inițiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei, precum și a apariției unui trend de depășire ale valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).

Comisarii au constatat nerespectarea unor condiții din actul de reglementare precum și a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.

„În vederea evitării unor astfel de situații comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operațiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calității aerului dincolo de limitele amplasamentului”, informează Garda de Mediu Prahova.

Rafinăria a mai fost amendată și anul trecut

Rafinăria a mai fost amendată de către comisarii Gărzii de Mediu Prahova și anul trecut în urma unui controlul efectuat după avaria care a dus la o eliberare de pulberi în atmosferă. Comisarii au aplicat rafinăriei de la Brazi o sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei.

„În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferică. Totodată s-au dispus şi măsuri cu termene de realizare în vederea conformării cu legislaţia de mediu privind emisiile industriale”, arată sursa citată.

Amintim că, în data de 28 septembrie, Garda de Mediu informa că s-a produs o avarie la instalaţia de cracare catalitică a rafinăriei OMV Petrobrazi, incidentul fiind anunţat prin apel la 112.

Conform sursei citate, avaria s-a produs ca urmare a căderii de tensiune din staţia electrică proprie a operatorului, astfel că s-a oprit accidental funcţionarea cazanelor de abur, ceea ce a condus la oprirea forţată a mai multor instalaţii tehnologice.

„În procesul de repornire a instalaţiei tehnologice de cracare catalitică, în urma unor defecţiuni tehnologice la sistemul de separare catalizator de gazele arse, acestea nu au mai urmat traseul de filtrare, ceea ce a condus la eliberarea în atmosferă de pulberi de catalizator (praf de culoare albă) cu miros specific acestuia provocând disconfort locuitorilor din împrejurimi”, preciza Garda de Mediu.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!