14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Analize și Trenduri – Romina Gingasu, soția omului de afaceri Piero Ferrari, investiții de zeci de milioane de euro în domeniul imobiliar – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

De mai mulți ani, Romina Gingasu, soția omului de afaceri Piero Ferrari, - deținătorul a 10% din acțiunile Ferrari, estimate la nu mai puțin de 6,5 miliarde de dolari – investește în proprietăți imobiliare de lux, atât în străinătate, cât și în România.

În vârstă de 31 de ani, Romina Gingașu s-a decis să pătrundă în forță pe piețele imobiliare în anul 2016, fiind, totuși, o prezență discretă, însă constantă în acest domeniu al proprietăților de lux.

Din anul 2016 și până în 2023, românca că a investit 10 milioane de euro în proiecte rezidențiale, iar zonele vizate au fost, în special, cartierul Floreasca din București și zona de Nord a Capitalei.

În vârstă de 31 de ani, Romina Gingașu s-a decis să pătrundă în forță pe piețele imobiliare în anul 2016, fiind, totuși, o prezență discretă, însă constantă în acest domeniu al proprietăților de lux.

Din anul 2016 și până în 2023, românca că a investit 10 milioane de euro în proiecte rezidențiale, iar zonele vizate au fost, în special, cartierul Floreasca din București și zona de Nord a Capitalei.

Portofoliul de investiții din România al Rominei Gingașu a început – în anul 2016 – cu Belvedere Residence, situat pe Fabrica de Glucoză, dar și cu ansamblul de vile ZenVille din Voluntari. De-a lungul anilor, valoarea acestor proprietăți a beneficiat, de la momentul achiziției, “de o creștere considerabilă”.

Ultima tranzacție majoră pe care a făcut-o Romina Gingașu valorează două milioane de euro pentru 20% din proiectul Saphire Herăstrău. În ansamblul rezidențial din zona cartierului Francez, românca a cumpărat ultimele două etaje ale unui penthouse de 420 de mp cu terasă de 80 de mp.

O cercetare atentă a pieței și proiectul Saphire Herăstrău

Romina Gingașu spune că face acesta achiziții în nume propriu, dar orice investiție este transpusă în realitate doar după o cercetare constantă de piață, esențiale fiind proiectele care îi atrag atenția în urma unor evaluări atente.

În ceea ce privește proiectul Saphire Herăstrău, Romina Gingașu afirmă că – din punctul său de vedere – această clădire este, de departe, cea mai practică, existând ”terasă pentru fiecare cameră de oaspeți și laundry room de 15 mp, separat, lângă zona de lift”.

Imobilul tip boutique este realizat de dezvoltatorul Alexander Regenbogen împreună cu un grup de investitori străini. Clădirea a fost finalizată în 2021 și are cinci etaje și 13 apartamente în total.

Romina Gingașu: ”Pentru piața din București, apartamentele de tip penthouse cu terasă largă reprezintă o investiție bună”

Romina Gingașu beneficiază deja de experiența acumulată în ultimii 7 ani, iar strategia sa de business mizează pe achiziții cu scop investițional pe termen lung, nu pentru a obține profituri rapide din închiriere.

Acesta este și motivul pentru care spune că – în ceea ce privește piața imobiliară din București – o investiție foarte bună o reprezintă ” apartamentele de tip penthouse cu terasă largă”. Din păcate, la momentul actual sunt foarte puține astfel de apartamente, punctează românca.

La capitolul ”investiții în derulare”, Romina Gingașu vizează proiectul Bellemonde Residence, din vecinătatea Școlii Americane din Pipera. Din punctul său de vedere, aceste proprietăți ar putea avea un randament de cel puțin 30-35% până la finalizarea proiectului, iar în acest moment se află discuții avansate cu dezvoltatorul, subiectul principal fiind construcția a mai multe ”vile individuale”.

“Mă raportez la randamentul pe termen lung și întotdeauna achiziționez din faza de proiect. Nu închiriez proprietățile deoarece toate au o particularitate pe care doresc să o păstrez sau să o dezvolt.

A fost încă de la început prima alegere, fiind cetățean român, consider că am o datorie morală față de țara mea și aceeași datorie față de plata TVA, de aceea achiziționez proprietăți în nume propriu. Nu urmăresc să intru în piață ca dezvoltator”, a ținut să precizeze Ramona Gingașu.

“Negociez intens prețurile și achiziționez în momente strategice ale pieții”

Proiectele rezidențiale din zona Floreasca și Nord i se par Rominei Gingașu cele mai interesante din punct de vedere al investițiilor. Cel mai important criteriu, pe lângă locația, este layout-ul și conceptul modern al dezvoltatorilor.

“Negociez intens prețurile și achiziționez în momente strategice ale pieții. Același lucru l-am făcut în 2016, apoi în timpul pandemiei de Covid și o voi face în continuare, în funcție de mișcările pieței”, mai spune Romina Gingașu.

Referindu-se la investițiile pe care le-a făcut și le face în în alte orașe din Europa, Romina Gingașu afirmă că este foarte interesată de ”proprietăți unice în clădiri importante” din diferite orașe, dând ca exemplu achiziția recentă a 45% din Palazzo Marsigli din Bologna, care a aparținut familiei de nobili Ferdinando Marsigli.

Palazzo Marsigli este situată lângă Tribunalul din Bologna, iar clădirea păstrează caracteristici originale – lemnul, ușile și structura din 1730 -, toate fiind prezervate în condiții speciale.

Romina Gingașu mai deține, totodată, și alte două apartamente la Monte Carlo.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!