17.2 C
București
luni, mai 29, 2023

Analize și Trenduri – Sorin Grindeanu, despre OMV: Doreşte să îşi maximizeze profitul. Chiar cred că vor plăti – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Sorin Grindeanu, despre OMV: Doreşte să îşi maximizeze profitul.

Capital > Business > Sorin Grindeanu, despre OMV: Doreşte să îşi maximizeze profitul.

Ministrul Transporturilor a reacționat în urma informațiilor potrivit cărora OMV ar vrea să nu mai investească în Marea Neagră, în contextul plăţii taxei de solidaritate pentru companii.

Sorin Grindeanu este de părere că OMV nu se poate abate de la taxa de solidaritate. Mai mult, acesta a subliniat că anunțul OMV potrivit căruia planurile viitoare de investiţii depind de un regim fiscal şi de o reglementare previzibilă nu este o amenințare.

Sorin Grindeanu vine cu asigurări după anunțul făcut de OMV

„Nu cred acest lucru, dar eu aş vrea să privim problema de fond – atâta timp cât inclusiv la nivel european sunt aceste decizii şi aceste discuţii de suprataxare pentru profiturile extraordinare obţinute pe criza energetică, eu cred că e binevenită o reglementare pe acest tip.

OMV, dincolo de investiţiile pe care, dacă nu mă înşel, contractul de privatizare a Petrom în urmă cu aproape 20 de ani le prevede, nu cred că poate să se abată de la aşa ceva”, a spus Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor spune că OMV încearcă doar să îşi maximizeze profitul

De asemenea, ministrul Transporturilor a susținut că OMV încearcă doar să îşi maximizeze profitul, la fel ca multe alte companii.

„Nu aş numi aşa. Nu aş privi-o în modul acesta. Sigur că fiecare companie încearcă să îşi maximizeze profitul pentru că nu suntem într-o perioadă din aceasta de muncă patriotică sau în alte timpuri. Ei şi nu doar OMV doreşte să îşi maximizeze profitul, ca orice companie”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Totodată, ministrul a spus și că nu a văzut să fie contestat la CCR amendamentul lui Alexandru Nazare la proiectul de lege privind taxa de solidaritate pentru companii.

„Eu nu am văzut să fie contestat la CCR acest amendament, până în acest moment, şi hai să vedem. Nu cred că va fi contestat la CCR acest amendament, doar dacă există în Parlament un număr suficient de parlamentari care nu îşi doresc ca OMV să fie suprataxat pe merit, pentru că au făcut profituri extraordinare într-o perioadă în care ştim cu toţii că am avut criză energetică. Dar hai să îi vedem pe cei care îşi asumă această contestare. Restul sunt supoziţii. Da, chiar cred că vor plăti, pentru că nu este sat fără câini”, a completat Grindeanu.

OMV a transmis că amendamentele introduse recent încalcă principiile Constituției României

Amintim că anunțul lui Sorin Grindeanu a venit după ce OMV a transmis că amendamentele recent încalcă principiile Constituției României, iar acest lucru este „foarte îngrijorător”.

„Proiectul de lege nu este definitiv până la publicarea în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, observăm că amendamentele introduse, cum ar fi aplicabilitatea retroactivă, încalcă principiile Constituției României. Acest lucru este foarte îngrijorător. Planurile noastre viitoare de investiții depind, printre altele, de un regim fiscal și de reglementare previzibil”, a transmis OMV într-un comunicat.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!