9.8 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024

Analize și Trenduri – TAROM spune că salariile angajaților au crescut cu peste 18% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În 2023, câştigul mediu lunar pe salariat a crescut cu peste 18%, comparativ cu anul trecut, a informat duminică, 30 iulie 2023, compania aeriană de transport TAROM.

„Ca urmare a unor afirmaţii transmise către mass-media de către reprezentanţii Sindicatului Unit TAROM, cu privire la situaţia salarială din companie, precizăm în primul rând că venitul mediu al salariaţilor TAROM a crescut cu peste 18% în 2023...

Ca urmare a primei întâlniri pe care managementul companiei a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor (joi 27 iulie a.c.) am transmis că analizăm oportunitatea unor viitoare creşteri salariale, numai după aprobarea planului de restructurare de care depinde influxul de capital aşteptat şi stabilizarea financiară a companiei”...

TAROM, mesaj către Sindicatul Unit TAROM

„Ca urmare a unor afirmaţii transmise către mass-media de către reprezentanţii Sindicatului Unit TAROM, cu privire la situaţia salarială din companie, precizăm în primul rând că venitul mediu al salariaţilor TAROM a crescut cu peste 18% în 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, peste rata actuală a inflaţiei. Reprezentanţii companiei TAROM menţin un dialog deschis şi onest cu sindicatele reprezentative.

Ca urmare a primei întâlniri pe care managementul companiei a avut-o cu reprezentanţii sindicatelor (joi 27 iulie a.c.) am transmis că analizăm oportunitatea unor viitoare creşteri salariale, numai după aprobarea planului de restructurare de care depinde influxul de capital aşteptat şi stabilizarea financiară a companiei”, scrie într-un comunicat de presă emis, duminică, de TAROM.

SUT acuză TAROM că nu respectă drepturile angajaților săi

Anunțul a fost făcut la câteva ore distanță după ce Sindicatul Unit TAROM (SUT) a avertizat că managementul companiei aeriene de transport tratează cu indiferenţă drepturile angajaţilor stabilite prin contract.

„În cadrul primei runde de renegocieri a drepturilor financiare aferente Contractului Colectiv de Muncă încheiat pentru anii 2022-2024, managementul companiei persiflează şi tratează cu indiferenţă drepturile angajaţilor stabilite prin contract. Chiar dacă managementul are obligaţia indexării salariilor brute cu rata inflaţiei pentru toţi angajaţii, ni se transmite că pentru acest drept al nostru stabilit contractual, compania trebuie să ceară aprobarea Comisiei Europene, lucru total fals!

Acelaşi lucru l-au transmis către Sindicat şi când au fost întrebaţi de ce renunţăm la zborurile spre Barcelona, Viena, Munchen, Roma sau Londra, că aşa a impus Comisia Europeană! Oare Comisia Europeana chiar impune tot? Sau conducătorii Ministerului Transporturilor fac alte jocuri şi sigur nu în favoarea companiei.

Începând din 31 iulie, este concediat singurul angajat cu dizabilităţi al TAROM, o doamnă cu vechime de 29 de ani care este şi unic întreţinător de familie. Domnilor din management, nu vă daţi seama că cel mai important activ este angajatul? De fapt constatăm că şi pe noi ne vindeţi, dar foarte ieftin comparând cu piaţa concurenţială din domeniul aviaţiei.

Sindicatul Unit TAROM informează angajaţii că toate drepturile neacordate începând cu octombrie anul trecut au fost solicitate a fi acordate obligatoriu prin instanţa de judecată”, scrie într-un comunicat de presă emis, duminică, de Sindicatul Unit TAROM (SUT).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!