♦ „Putem realiza tot ce ţine de papetărie, de la pliante, cărţi de vizită sau alte elemente, până la vouchere, invitaţii la anumite evenimente, felicitări pentru diverse ocazii“ ♦ Clienţii Atelier Atlas sunt atât viitorii miri, cât şi companiile.
Atelier Atlas, afacerea soţilor Alexandra şi Bogdan Niţă, a pornit din dorinţa celor doi tineri de a lucra pe cont propriu, idee cu care au cochetat anterior printr-un business cu licheni. În urma unui mesaj al unei cliente care avea nevoie de invitaţii de nuntă, cei doi antreprenori au schimbat direcţia spre papetărie, iar astăzi realizează invitaţii, pliante, cărţi de vizită, felicităi, atât pentru clienţi individuali, cât şi pentru companii.
„Noi realizăm tot ce ţine de papetăria pentru evenimente, nunţi, botezuri, dar de ceva timp ne dezvoltăm şi pe zona corporate şi ne adresăm antreprenorilor care pun accent pe lucrurile de calitate, făcute manual şi care au un touch personal. Nu facem producţie de masa, multe dintre produsele noastre sunt lucrate manual, de la zero”, a povestit Alexandra Niţă.
Ea este absolventă de management la ASE, iar înainte nu a mai avut experienţă în antreprenoriat. De la o singură imprimantă, creşterea comenzilor a dus la noi achiziţii, astfel că atelierul are astăzi 10 astfel de imprimante, iar planurile sunt de creştere. După ce iniţial au lucrat în apartament, acum businessul are un sediu propriu, iar antreprenoarea plănuieşte şi deschiderea unui showroom, astfel încât oamenii să poată vedea produsele.
„Procesul de producţie este unul complex şi complet. Fiecare produs este realizat de noi, inclusiv plicurile în care introducem invitaţiile. Ele sunt realizate din cartoane de provenienţă italiană sau catifea franţuzească, iar grafica o fac eu momentan, împreună cu clientul, în funcţie de ideile lui”, mai spune Alexandra Niţă.
Cea mai mare comandă de până acum a fost pentru o nuntă, nu mai puţin de 590 de bucăţi realizate în Atelier Atlas în doar patru zile. Clienţii sunt fie miri care vor să dea o invitaţie realizată manual, fie companii. În portofoliul Atelier Atlas sunt deja o companie din IT şi un magazin de produse de lux.
„Putem realiza tot ce ţine de papetărie, de la pliante, cărţi de vizită sau alte elemente, până la vouchere, invitaţii la anumite evenimente, felicitări pentru diverse ocazii. Noi participăm destul de des la târgurile de profil, suntem pe reţelele sociale, pe online, oamenii ne găsesc prin recomandări. Site-ul nostru este momentan în lucru”, a mai spus Alexandra Niţă. Georgiana Mihalache
După ce în 2023 businessul s-a triplat faţă de anul anterior, până la 60.000 de euro, planul pentru anul 2024 urmăreşte acelaşi ritm de creştere. Astfel, antreprenorii vor să ajungă la 180.000 de euro afaceri în acest an.
„Creşterea a venit din mai multe proiecte, upgrade-ul pe care l-am dat produselor noastre, pentru că diferenţa e foarte mare în ceea ce facem acum, comparativ cu ce făceam în 2022. Am devenit mai cunoscuţi, avem şi anumiţi colaboratori tot din sfera evenimentelor şi atunci şi ei ne recomandă. Contribuie şi promovarea de pe instagram”, a mai spus Alexandra Niţă.
În ceea ce priveşte obiectivele pentru 2024, antreprenoarea menţionează dezvoltarea zonei corporate în portofoliu, dar şi intrarea pe lista de furnizori ai Casei Regale, o dorinţă personală a sa.
„Lumea businessului este destul de dură şi ne lovim de multe provocări, dar m-a făcut mai puternică. Am învăţat de-a lungul interacţiunii cu clienţii şi ne-am dezvoltat noi personal, am devenit mai buni în ceea ce facem, am devenit mai stăpâni pe noi, avem mai multă încredere”, a mai spus fondatoarea Atelier Atlas.
Ea crede că un antrepenor ar trebui să aibă curaj şi să nu renunţe atunci când apar provocările din business. „Trebuie să fie puternic, întotdeauna să găsească o motivaţie în plus şi să-şi ia puterea să meargă mai departe”.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.zf.ro).