32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – Abu Dhabi şi OMV negociază crearea unui gigant în domeniul chimiei cu o valoare de 30 de miliarde de dolari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Emiratul Abu Dhabi şi grupul energetic austriac OMV analizează o posibilă combinare a diviziilor lor Borouge Plc şi Borealis AG, pentru a da naştere unui gigant în domeniul chimiei şi maselor plastice cu o valoare de piaţă de peste 30 de miliarde de dolari...

Potrivit surselor, proprietarii firmelor Borouge Plc şi Borealis AG discută o potenţială evaluare şi structura de proprietate a unei entităţi rezultate dintr-o combinare, fiind posibil să ajungă în faza negocierilor formale în următoarele săptămâni.

La rândul său, Borouge Plc, o companie listată în Abu Dhabi, este la rândul său un parteneriat între Adnoc şi Borealis şi are o valoare de piaţă de aproximativ 22 de miliarde de dolari.

Emiratul Abu Dhabi şi grupul energetic austriac OMV analizează o posibilă combinare a diviziilor lor Borouge Plc şi Borealis AG, pentru a da naştere unui gigant în domeniul chimiei şi maselor plastice cu o valoare de piaţă de peste 30 de miliarde de dolari, au dezvăluit pentru Bloomberg surse din apropierea discuţiilor, conform Agerpres.

Potrivit surselor, proprietarii firmelor Borouge Plc şi Borealis AG discută o potenţială evaluare şi structura de proprietate a unei entităţi rezultate dintr-o combinare, fiind posibil să ajungă în faza negocierilor formale în următoarele săptămâni. Discuţiile s-au purtat cu întreruperi de mai multe luni şi este posibil să se finalizeze fără un rezultat, au adăugat sursele.

Firma Borealis AG, cu sediul la Viena, este controlată în proporţie de 75% de grupul energetic austriac iar restul de 25% este deţinut de compania petrolieră naţională din Abu Dhabi. La rândul său, Borouge Plc, o companie listată în Abu Dhabi, este la rândul său un parteneriat între Adnoc şi Borealis şi are o valoare de piaţă de aproximativ 22 de miliarde de dolari.

Părţile discută o posibilă evaluare de aproximativ 10 miliarde de dolari pentru Borealis, incluzând participaţia pe care o deţine la Borouge. Luând în calcul potenţialele sinergii, valoarea de piaţă a entităţii combinate ar putea trece de 30 de miliarde de dolari. Valoarea exactă şi structura de proprietate rămân principalele obstacole în calea unui acord, susţin sursele.

Sursele adaugă că partea austriacă ar prefera ca sediul entităţii combinate să fie în Europa, unde se află de altfel şi cea mai mare parte a operaţiunilor Borouge şi Borealis, chiar dacă entitatea combinată ar urma să fie listată la Abu Dhabi.

Borouge a derulat anul trecut o ofertă publică iniţială de două miliarde de dolari. Compania produce mase plastice şi în 2022 a avut vânzări de 6,7 miliarde de dolari. Borealis are aproximativ 7.600 de angajaţi şi produce mase plastice, produse chimice şi îngrăşăminte. Anul trecut, Borealis a avut vânzări de 12,2 miliarde de euro (13,3 miliarde de dolari).

O combinaţie între Borouge şi Borealis ar da celor două companii mărimea necesară de a concura, investi şi a se extinde în Asia, unde cererea pentru produse chimice şi mase plastice continuă să crească. Cu toate acestea, având în vedere diversitatea acţionarilor, printre care se numără şi guverne, nu există o garanţie că se va ajunge la un acord final.

Acest acord posibil vine într-un moment de cotitură pentru OMV, la care cel mai mare acţionar este Guvernul austriac, urmat de Mubadala Investment Co., fondul suveran de investiţii din Abu Dhabi. Anul trecut OMV şi-a anunţat planurile de a se transforma din una din cele mai mari companii de combustibili fosili din Europa de Est, într-o companie verde integrată cu operaţiuni în domeniul chimiei, reciclării şi infrastructurii destinate vehiculelor electrice. În luna februarie a acestui an, oficialii OMV au confirmat pentru Bloomberg News că analizează o posibilă vânzare a unor active din domeniul explorării şi producţiei, în cadrul procesului de transformare.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!