3.6 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – Acțiunile Hidroelectrica sunt alocate investitorilor. H2O intră în indici. Care sunt companiile îndepărtate pentru a-i face loc – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Mai întâi, sistemul bursei a procesat tranșa investitorilor de retail, cu o valoare de 1,82 miliarde lei (367,26 milioane euro) în care unui număr de aprpape 52.000 de persoane li s-au alocat acțiuni fie la prețul ofertei de 104,00 lei/acțiune...

În tranșa investitorilor instituționali au fost alocări pentru un număr de 109 de entități, valoarea agregată a tranzacțiilor ridicându-se la 7,46 miliarde lei (1,51 miliarde euro).

Sistemul Bursei a procesat operațiunea de piață derulată de Fondul Proprietatea și acțiunile Hidroelectrica au intrat în platformele de tranzacționare ale investitorilor. Comisia Indicilor de la BVB mută și include Hidroelectrica în majoritatea indicilor relevanți.

Începând din 12 iulie, investitoprii activi la Bursa de Valori București vor putea tranzacționa titlurile Hidroelectrica (H2O), care vor fi listate pe piața reglementată. Acțiunile companiei au fost încărcate astăzi în portofoliile investitorilor.

Mai întâi, sistemul bursei a procesat tranșa investitorilor de retail, cu o valoare de 1,82 miliarde lei (367,26 milioane euro) în care unui număr de aprpape 52.000 de persoane li s-au alocat acțiuni fie la prețul ofertei de 104,00 lei/acțiune, fie la cel la care a fost aplicat discountul de 3%, respectiv la 100,88 lei/acțiune. Prețul mediu al operațiunii procesate a fost de 101,30 lei/acțiune.

În tranșa investitorilor instituționali au fost alocări pentru un număr de 109 de entități, valoarea agregată a tranzacțiilor ridicându-se la 7,46 miliarde lei (1,51 miliarde euro).

Hidroelectrica intră în indici. Care sunt companiile îndepărtate pentru a-i face loc

Comisia Indicilor de la BVB s-a întrunit și a decis ca, începând din data de 12 iulie, când acțiunile Hidroelectrica vor intra la tranzacționare, o serie de indici să-și modifice structura pentru a face loc noului emitent cu relevanță din punctul de vedere al capitalizării.

Cea mai importantă includere este în indicele BET, unde Hidroelectrica va înlocui Alro Slatina (ALR), așa cum se va întâmpla și pentru indicii BET-TR și BET-TRN.

Structura indicilor va fi comunicată în seara zilei de vineri. Informații obținute de Profit.ro încă dinaintea listării spun că, inițial, Hidroelectrica va intra cu o pondere mai mică în structura indicilor, urmând ca dimensiunea finală, probabil apropiată de un nivel de 17% să fie atinsă doar după ce Fondul Proprietatea (FP) va distribui sub formă de dividend special banii obținuți din ofertă. Cei 2 emitenți nu pot fi lăsați împreună cu nivelurile apropiate pentru că aceasta ar însemna o distorsiune în indice prin includerea de 2 ori a pachetului deținut anterior de Fond la producătorul de energie hidro.

În componenta indicilor BET-XT, BET-XT-TR și BET-XT-TRN, Hidroelectrica va înlocui Compa Sibiu (CMP), iar în structura indicelui BET-BK Hidroelectrica va intra cu atribuirea unui factor de lichiditate de 1.0 prin excluderea SIF Muntenia (SIF4). 

În indicii BET-NG și BET Plus, acțiunile companiei intră fără să fie necesară îndepărtarea unui alt emitent.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!