3.7 C
București
duminică, decembrie 8, 2024

Analize și Trenduri – Investigație Consiliul Concurenței: Firmele care emit tichete de masă, suspectate de fraudă – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație cu privire la o posibilă încălcare a regulilor în domeniu de către companiile Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România pe piața emiterii și comercializării de tichete...

Autoritatea de concurență are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România și-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitații la care au participat, precum și la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate...

Sunt suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înțeles să fixeze prețurile de vânzare și cumpărare, dar și alte condiții de comercializare a tichetelor, dar și să își împartă piața serviciilor de emitere și comercializare a acestora...

Firmele care emit tichete de masă, suspectate de fraudă

Autoritatea de concurență are indicii că firmele Edenred Romania, Sodexo Pass Romania și Up România și-ar fi coordonat comportamentele în cadrul anumitor licitații la care au participat, precum și la stabilirea nivelului comisioanelor de rambursare a tichetelor percepute de la magazinele afiliate, transmite Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă.

Sunt suspiciuni că cele trei companii s-ar fi înțeles să fixeze prețurile de vânzare și cumpărare, dar și alte condiții de comercializare a tichetelor, dar și să își împartă piața serviciilor de emitere și comercializare a acestora, mai spune autoritatea de concurență.

Inspecții la sediile firmelor vizate

Consiliul Concurenţei a făcut inspecţii inopinate la sediile companiilor vizate de investigație, Edenred Romania SRL, Sodexo Pass Romania SRL și UP Romania SRL, dar și la sediul Asociației Profesionale a Emitenților de Tichete și al Asociației Consiliul Emitenților Români de Tichete Electronice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Aceste inspecții nu înseamnă  o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

Ce se întâmplă dacă se dovedește încălcarea regulilor de concurență

În cazul în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri ale amenzilor.

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii şi practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurenţa pe piaţa românească, precizeazâ instituția.

Rolul Consiliului Concurenței

În calitatea sa de autoritate naţională în domeniul concurenţei, instituţia pune în aplicare şi asigură respectarea prevederilor naţionale, dar şi a celor comunitare de concurenţă.

În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei are rolul de autoritate naţională de contact în domeniul ajutorului de stat între Comisia Europeană, pe de o parte, şi instituţiile publice, furnizorii şi beneficiarii de ajutor de stat, pe de altă parte.

Consiliului Concurenţei îi revine şi rolul de a reprezenta România în relaţiile cu organizaţiile şi instituţiile internaţionale de profil; de asemenea, este responsabil de relaţia cu instituţiile Uniunii Europene, potrivit prevederilor relevante din legislaţia europeană, şi cooperează cu alte autorităţi de concurenţă.

Activitatea Consiliului Concurenţei se desfăşoară pe două componente principale: una preventivă, de monitorizare a pieţelor şi supraveghere a actorilor de pe aceste pieţe şi una corectivă, menită să restabilească şi să asigure dezvoltarea unui mediu concurenţial normal.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.capital.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!