0.4 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Energie – Ambasada Rusiei în SUA: Plafonul de preț pentru petrolul rusesc remodelează principiile de bază ale pieței libere; Occidentul colectiv încearcă să rezolve problemele pe care el însuși le-a creat – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

În primul rând – introducerea de sancțiuni împotriva Rusiei și interzicerea importurilor de energie din țara noastră”.

Membrii Grupului celor Șapte (G7) și Australia au anunţat într-o declarație comună sâmbătă că au convenit să stabilească plafonul prețului petrolului rusesc la nivelul de 60 de dolari pe baril.

Decizia urmează să intre în vigoare „la 5 decembrie 2022 sau foarte curând după aceea”.

  • Potrivit diplomaților ruși, Washingtonul încearcă să ascundă faptul că dezechilibrul actual de pe piața mondială a petrolului rezultă din propriile sale acțiuni.

 

Plafonul de preț pentru petrolul rus, introdus de Statele Unite și partenerii săi, înseamnă, în practică, că principiile de bază ale pieței libere sunt remodelate, a transmis ambasada Rusiei în Statele Unite într-un comunicat, potrivit TASS.

„Am luat cunoştinţă de afirmațiile arogante ale administrației americane cu privire la acordul cu partenerii săi privind faimosul „plafon de preț” al petrolului rusesc”, a spus ambasada. „Strategii de la Washington, ascunși în spatele nobilelor lozinci de asigurare a securității energetice pentru țările în curs de dezvoltare, mențin un zid al tăcerii asupra faptului că dezechilibrele actuale de pe piețele energetice provin din acțiunile lor prost concepute. În primul rând – introducerea de sancțiuni împotriva Rusiei și interzicerea importurilor de energie din țara noastră”.

„Occidentul colectiv încearcă să rezolve problemele pe care el însuși le-a creat impetuos”, continuă documentul. „De fapt, asistăm la o remodelare a principiilor de bază ale piețelor libere”.

Potrivit diplomaților ruși, „acţiuni ca acestea vor duce inevitabil la creșterea incertitudinii și la impunerea de costuri mai mari pentru consumatorii de materii prime”.

„Mai mult, de acum înainte nicio țară nu este imună la introducerea a tot felul de „plafoane” la exporturile sale, lansate din motive politice”, au adăugat aceștia.

„Suntem încrezători că petrolul rusesc va continua să fie solicitat”, se încheie declarația.

Membrii Grupului celor Șapte (G7) și Australia au anunţat într-o declarație comună sâmbătă că au convenit să stabilească plafonul prețului petrolului rusesc la nivelul de 60 de dolari pe baril. Decizia urmează să intre în vigoare „la 5 decembrie 2022 sau foarte curând după aceea”. O decizie similară cu privire la produsele petroliere rusești urmează să intre în vigoare pe 5 februarie 2023. Prețurile maxime vor fi anunțate separat ulterior.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat pe 12 octombrie că Moscova nu va plăti pentru prosperitatea altcuiva și nu va exporta resursele sale energetice către cei care le impun limite de preț. El a numit practica plafoanelor de preț „trucuri înşelătoare” și „șantaj flagrant”. În afară de aceasta, în discursul său de la Săptămâna Energiei din Rusia, președintele a avertizat că limitarea prețului petrolului este plină de riscurile stabilirii de plafonuri de preț în alte sectoare, ceea ce este dăunător pentru economia de piață globală și bunăstarea a miliarde de oameni.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!