25 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024

Energie – Brașovul vrea să devină, cu sprijin francez, primul oraș românesc care utilizează geotermia pe scară largă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

SIPPEREC este o organizație din zona metropolitană a Parisului care sprijină, consiliază și asistă cele 117 comunități membre în domeniile energiei și tehnologiei digitale, scrie Agerpres.

"Când vine vorba de energiile regenerabile și dorința de a avea o abordare ecologică urbană foarte puternică, SIPPEREC, al cărui președinte sunt, are în Franța o experiență foarte lungă, împlinind anul acesta 100 de ani.

Primarul localității franceze Nogent sur Marne, Jacques J.P. Martin, din zona metropolitană a Parisului, a oferit, marți, municipalității brașovene sprijinul specialiștilor francezi de la SIPPEREC pentru a transforma Brașovul în prima localitate care folosește geotermia pe scară largă, înlocuind astfel drept combustibil gazul metan pentru încălzirea locuințelor.

SIPPEREC este o organizație din zona metropolitană a Parisului care sprijină, consiliază și asistă cele 117 comunități membre în domeniile energiei și tehnologiei digitale, scrie Agerpres.

Actualul președinte al SIPPEREC este primarul localității, Jacques J. P. Martin, care s-a aflat, marți, în vizită la Brașov.

„Domnul primar (Jaques J.P. Martin -n.r.) a pus la dispoziția Brașovului experții SIPPEREC, agenția care oferă toate planurile de dezvoltare a rețelei energetice, atât din punctul de vedere al electricității, cât și al rețelelor de termoficare. Sunt elemente și tehnologii de care Brașovul are nevoie pentru o tranziție către neutralitatea de carbon și avem ocazia de a avea acces la această competență și expertiză în domeniul geotermiei profunde, un domeniu care în România este abia la început. Brașovul poate să fie primul oraș mare din România care să folosească pe scară largă geotermia profundă, integrată în strategia noastră pentru o termoficare sustenabilă”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Brașovului, Allen Coliban.

Președintele SIPPEREC, primarul din Nogent sur Marne, a subliniat, la rândul său, că obiectivul său este de a aduce experiența în domeniul geotermal în programe care ar putea fi acum incluse în planul de dezvoltare a Brașovului.

„Când vine vorba de energiile regenerabile și dorința de a avea o abordare ecologică urbană foarte puternică, SIPPEREC, al cărui președinte sunt, are în Franța o experiență foarte lungă, împlinind anul acesta 100 de ani. Am luat inițiative în domeniul energiei geotermale, energiei solare și apoi producției de hidrogen. Obiectivul a fost să aducem experiența noastră privind geotermalul în programe care ar putea fi acum incluse în planul dumneavoastră de dezvoltare urbană. Iar energia geotermală are un avantaj: este într-adevăr o energie regenerabilă. Aveți o bogăție enormă în pământ: la 1.800 de metri, aveți 60 până la 70 de grade Celsius. Mai jos, sunt 80 de grade. Și pentru investiții de acest fel, vă stăm la dispoziție cu inginerii SIPPEREC pentru a vă ajuta”, a afirmat Jacques J. P. Martin. 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!