FacebookTwitterLinkedIn

În pragul sărbătorilor pascale, La Provincia, brandul grupului Carmistin, a lansat sortimentul de ouă BIO.

Reprezentanții grupului au specificat faptul că gama de ouă BIO este cel de-al doilea produs BIO din portofoliul La Provincia, primul lansat fiind puiul BIO.

Aceștia explică faptul că ouăle BIO La Provincia provin de la găini crescute cu acces în aer liber și care sunt hrănite exclusiv cu furaje din agricultură sută la sută ecologică.

„Studii realizate pentru stabilirea profilului consumatorului au arătat faptul că piața noastră de ouă BIO nu este destul de reprezentată și că există o cerere semnificativă pentru un astfel de produs. Este motivul pentru care am decis extinderea gamei, sub brandul-umbrelă La Provincia, adăugând ouăle BIO. În acest fel, răspundem și nevoilor consumatorilor care se orientează preponderent spre zona de produse alimentare premium și BIO”, a subliniat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

Ouăle BIO La Provincia sunt disponibile la un preț de 24,99 lei/cofrajul de 20 ouă (S) și online, prin aplicația sezamo.ro, la un preț de de 29,49 lei/cofrajul de 20 ouă (S).

Grupul Carmistin derulează în prezent un amplu proces de conversie a terenurilor agricole proprii care susțin hrana fermelor La Provincia. Mai mult de 30 % din totalul de 7.000 ha au trecut sau sunt în proces de trecere la agricultura BIO. Brandul La Provincia cuprinde gamele Pui Vegetarian crescut cu legume și cereale, Pui crescut la sol și Pui bio.

Divizia de pui reprezintă aproximativ 50% din business-ul Carmistin. Carmistin a intrat pe piața creșterii păsărilor în anul 2008, prin înființarea companiei Avicarvil, odată cu preluarea platformei Oltchim, platformă avicolă cu o experiență de peste trei decenii în creșterea și producția de carne de pasăre.

Grupul Carmistin cuprinde peste 20 de companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat.