-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – Commonwealth LNG și MET Group anunță semnarea unui acord pentru o perioadă de 20 de ani – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Commonwealth LNG a încheiat un acord de tip “Heads of Agreement” (HOA) cu MET Group, furnizor de servicii energetice cu sediul în Elveția, pentru vânzarea și cumpărarea unei cantități de gaz natural lichefiat (GNL) de un milion de tone pe an (Mtpa)...

„Acordul recunoaște potențialul gazelor naturale lichefiate din SUA în tranziția energetică europeană, pe termen lung, prin furnizarea de gaze naturale fiabile și accesibile în regiune.

MET Group și-a intensificat prezența pe piața GNL, doar în 2022 importând o cantitate de peste 30TWh de GNL în țări precum Croația, Grecia, Spania, Belgia și Regatul Unit.

Commonwealth LNG a încheiat un acord de tip “Heads of Agreement” (HOA) cu MET Group, furnizor de servicii energetice cu sediul în Elveția, pentru vânzarea și cumpărarea unei cantități de gaz natural lichefiat (GNL) de un milion de tone pe an (Mtpa), pentru o perioadă de 20 de ani, de la instalația Commonwealth LNG aflată în curs de dezvoltare în Cameron, Louisiana, SUA.

„Acordul recunoaște potențialul gazelor naturale lichefiate din SUA în tranziția energetică europeană, pe termen lung, prin furnizarea de gaze naturale fiabile și accesibile în regiune. Suntem încântați să lucrăm cu MET Group pentru a livrara GNL pe termen lung, contribuind la securitatea aprovizionării cu gaze naturale a clienților”, a declarat Paul Varello, fondator și președinte executiv Commonwealth LNG.

„Aprovizionarea cu GNL în Europa poate contribui semnificativ la diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și securitatea energetică. De asemenea, GNL este o parte importantă a strategiei MET Group pentru viitor”, a declarat Benjamin Lakatos, președintele și directorul general al MET Group.

MET Group și-a intensificat prezența pe piața GNL, doar în 2022 importând o cantitate de peste 30TWh de GNL în țări precum Croația, Grecia, Spania, Belgia și Regatul Unit. De asemenea, în acest an, compania a asigurat capacități de GNL pe termen lung în Germania și și-a extins capacitățile spot în Finlanda.

Termenii prevăzuți în contractul de vânzare-cumpărare fără caracter obligatoriu se vor aplica de la începerea exploatării comerciale a instalației în 2027. Termenii finali rămân sub rezerva negocierii unui acord definitiv de vânzare-cumpărare între părți.

Commonwealth se concentrează pe parcurgerea ultimilor pași necesari pentru a lua decizia finală de investiție în proiect în primul trimestru al anului 2024, cu primele livrări de marfă preconizate pentru 2027. Un program de construcție accelerat va permite ca proiectul să fie realizat în doar trei ani, cu ajutorul unei abordări modulare, componentele principale fiind fabricate în afara amplasamentului.

Proiectul Commonwealth LNG este deja autorizat și cuprinde 6 stații de lichefiere a gazelor naturale și instalațiile aferente, capabile să producă aproximativ 9,3 Mtpa de GNL.

Commonwealth LNG este un proiect pentru un terminal destinat exportului de gaze naturale lichefiate (GNL) cu o capacitate de 9,3 Mtpa. Proiectul este amplasat pe râul Calcasieu, Golful Mexic, în apropiere de Cameron, Louisiana. Conducerea proiectului și-a asumat dezvoltarea unei instalații de GNL de top, cu atenție constantă acordată gestionării riscurilor și a reducerii costurilor de capital.

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 14 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2022 la 41,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 109 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 67 TWh, inclusiv contracte futures.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!