34.7 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024

Energie – Compania elvețiană MET Group a încheiat un contract pe 10 ani cu Shell pentru furnizarea de GNL din SUA – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Compania elvețiană MET Group anunță că a încheiat un acord de achiziție de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell, pentru furnizarea de GNL din SUA.

”Compania elvețiană MET Group a încheiat un acord de achiziție FOB (Free-On-Board) de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell.

Compania de energie deține capacități pe termen lung de regazeificare în Germania, Croația și Spania și a importat în 8 țări diferite în ultimii ani - inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), în nord-vestul Europei (Regatul Unit, Belgia, Germania) și în regiunea nordică (Finlanda).

Compania elvețiană MET Group anunță că a încheiat un acord de achiziție de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell, pentru furnizarea de GNL din SUA.

Evenimente

25 iulie – Maraton Medika TV – Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie – Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Compania elvețiană MET Group a încheiat un acord de achiziție FOB (Free-On-Board) de gaz natural lichefiat pe termen lung, prin semnarea unui contract pe 10 ani cu Shell. Obiectivul principal al MET este furnizarea de GNL provenit din Statele Unite ale Americii în Europa. Prin semnarea contractului pe termen lung cu Shell, MET Group își diversifică și mai mult portofoliul de produse GNL, contribuind la aprovizionarea clienților din Europa”, anunță grupul.

Astfel, este acoperită atât cererea propriilor centrale electrice pe gaz, cât și cea a clienților industriali care consumă o cantitate mare de energie, a IMM-urilor și a clienților casnici. Pe lângă consolidarea securității în aprovizionare a portofoliului MET în Europa, oferta flexibilă de produse GNL permite și diversificarea activității, oferind companiei posibilitatea să își extindă prezența geografică către noi regiuni, precum Asia, scrie News.ro.

MET are una dintre cele mai diversificate structuri de import de GNL din punct de vedere geografic din Europa. Compania de energie deține capacități pe termen lung de regazeificare în Germania, Croația și Spania și a importat în 8 țări diferite în ultimii ani – inclusiv în Marea Mediterană (Grecia, Italia, Croația, Spania), în nord-vestul Europei (Regatul Unit, Belgia, Germania) și în regiunea nordică (Finlanda).

În 2023, MET a livrat mai mult de 30 de încărcături de GNL în Europa.

„Acordul FOB pe termen lung se încadrează perfect în strategia MET privind gazele naturale lichefiate. Avem o poziție diversificată în aval, bazată pe un portofoliu cu o capacitate de regazeificare în întreaga Europă, care optimizează cerințele cu ajutorul unor surse de aprovizionare flexibile. Astfel, pasul firesc a fost să obținem o poziție FOB pe termen lung care să ne permită diversificarea către piețele globale de GNL”, declară György Vargha, CEO al MET International AG.

MET Group este o companie energetică europeană integrată, cu sediul central în Elveția, cu activități și active pe piețele de gaze naturale și energie electrică. MET este prezentă în 15 țări prin intermediul filialelor, pe 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. În 2023, veniturile consolidate ale MET Group s-au ridicat la 24,5 miliarde de euro, cu un volum total tranzacționat de gaze naturale de 88 miliarde metri cubi și un volum total tranzacționat de energie electrică de 68 TWh.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!