11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Energie – Dan Drăgan (Ministerul Energiei): Ne miscăm rapid în ceea e priveşte hidrogenul verde; avem strategii în dezbatere publică – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Tot ca parte a strategiei, încercăm să introducem în toate tehnologiile aferente – şi aici vorbim despre tehnologia nucleară, în care avem expertiză extinsă – şi dorim să dezvoltăm Unităţile 3 şi 4 din Centrala Nucleară de la Cernavodă”, a menţionat Dan-Dragoş Drăgan, la conferinţa “A treia masă rotundă anuală de afaceri şi investiţii în România.

(…) Am uitat să menţionez că ne mişcăm rapid în ceea ce priveşte hidrogenul verde – avem strategii puse în dezbatere publică pe parcursul următoarelor săptămâni”, a adăugat Dan-Dragoş Drăgan.

România are anumite ţinte de îndeplinit care merg în direcţia decarbonizării sectorului energetic din România, iar acest proces de decarbonizare a început înainte de debutul acestei crize energetice, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Dan-Dragoş Drăgan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

El a subliniat că, în ceea ce priveşte hidrogenul verde, România are strategii puse în dezbatere publică pe parcursul următoarelor săptămâni.

“În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă avem anumite ţinte de îndeplinit care merg în direcţia decarbonizării sectorului energetic din România. Am început această călătorie a procesului de decarbonizare înainte de debutul acestei crize energetice şi ne ţinem de promisiunile făcute. Am început să oferim mai multe stimulente şi instrumente participanţilor de pe piaţă pentru a creşte capacităţile şi facilităţile acestora în sectorul energetic.

Tot ca parte a strategiei, încercăm să introducem în toate tehnologiile aferente – şi aici vorbim despre tehnologia nucleară, în care avem expertiză extinsă – şi dorim să dezvoltăm Unităţile 3 şi 4 din Centrala Nucleară de la Cernavodă”, a menţionat Dan-Dragoş Drăgan, la conferinţa “A treia masă rotundă anuală de afaceri şi investiţii în România. Explorând noi frontiere pentru agilitate şi rezilienţă”, potrivit Agerpres.

Secretarul de stat a precizat că România va fi printre primele ţări din Europa “care va introduce acele reactoare de mici dimensiuni”.

“Ne aşteptăm ca în anii următori să avem primele reactoare şi să fim între primele state care lansează această tehnologie.

Observăm că se realizează deja o tranziţie către o amprentă neutră energetică până în 2025. Dorim să ne recuperăm poziţia ca furnizor de securitate energetică în Europa Centrală şi de Est.

De asemenea, este important să consolidăm infrastructura pentru că, fără aceasta, nu vom putea să avem parte de aceste facilităţi, aceste resurse de energie alternativă pe care să le putem conecta la reţeaua generală. Chiar aici avem nevoie de o reţea de distribuţie înnoită, iar reţeaua de transport naţională de asemenea joacă un rol esenţial.

Am încheiat contracte cu companiile aferente pentru a putea pune în funcţiune această reţea. (…) Am uitat să menţionez că ne mişcăm rapid în ceea ce priveşte hidrogenul verde – avem strategii puse în dezbatere publică pe parcursul următoarelor săptămâni”, a adăugat Dan-Dragoş Drăgan.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!