1.4 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Energie – Electromagnetica, care livrează și stații de încărcare a automobilelor electrice, și-a înjumătățit profitul net semestrial – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

MAI cumpără echipamente de comunicații și surse neîntreruptibile de peste 200 milioane de lei.

Compania Electromagnetica (ELMA) și-a redus cu 2,57% veniturile în primul semestru, la 106,76 milioane lei, de la 109,58 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

Compania oferă și structura pe segmente a business-ului în care 49% este reprezentată de corpurile de iluminat LED, 21% de aparatajul electric și 12% de stațiile de încărcare a automobilelor electrice.

Electromagnetica, companie cu fluctuații mari în ultimii ani la nivelul rezultatului net, raportează la S1 un declin al afacerilor și profitabilității.

Compania Electromagnetica (ELMA) și-a redus cu 2,57% veniturile în primul semestru, la 106,76 milioane lei, de la 109,58 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Compania oferă și structura pe segmente a business-ului în care 49% este reprezentată de corpurile de iluminat LED, 21% de aparatajul electric și 12% de stațiile de încărcare a automobilelor electrice.

Electromagnetica, care livrează și stații de încărcare a automobilelor electrice, și-a înjumătățit profitul net semestrial

„Electromagnetica continuă dezvoltarea și producția de stații Fast Charge și Ultra fast Charge (50kWm 100kW, 150kW și 350kW). Menționăm că Electromagnetica și-a mărit rețeaua de stații și a imbunătățit platforma de operare software Elmotion de management a stațiilor. Societatea participă la licitațiile organizate de primării pe programele de finanțare pentru stații, derulate de AFM. Astfel, s-au finalizat de curând 4 proiecte în 2 reședinte de județ”, spune compania în raportarea semestrială. „Urmărim cu interes apariția programului PNRR deoarece stațiile Electromagnetica îndeplinesc toate cerințele impuse iar Electromagnetica este pregatită să implementeze și plata prin card bancar (POS) imediat după ce legislația fiscală va permite acest lucru.”

Electromagnetica, care livrează și stații de încărcare a automobilelor electrice, și-a înjumătățit profitul net semestrial

„Referitor la puterea de încărcare a stațiilor există o cerință crescută pe zona de ultra-fast charge definită de stațiile DC 150 kW. Printre clienții care au achiziționat stații produse de Electromagnetica putem menționa: dealeri auto BMW și Mercedes, Ford – diverși parteneri și distribuitori, autorități locale și clienți privați (hoteluri, pensiuni, și service auto)”, mai spune compania.

Cheltuielile cu materiile prime au fost de 53,63 milioane lei în primele 6 luni ale anului, în scădere cu 15,91% de la 63,78 milioane lei în perioada similară a anului trecut. În același interval de raportare, cheltuielile cu angajații au crescut cu 17,80%, la 20,45 milioane lei, de la 17,36 milioane lei.

Astfel, societatea a obținut un rezultat net de 8,43 milioane lei, cu 52,85% mai mic decât cel de 17,88 milioane lei de la S1 2022. La T1, compania afișa un profit net de 3,93 milioane lei și pe întreg anul trecut, acesta a fost de 25,23 milioane lei

La data de 30 iunie, activele totale ale societății se ridicau la 455,83 milioane lei, în creștere cu 1,63% față de cele de 448,50 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au urcat cu 3,56%, la 66,22 milioane lei, de la 63,94 milioane lei.

Electromagnetica este o societate cu acționariat dispersat, în care Asociația salariaților are o deținere de 24,12% din titluri, iar SIF Oltenia (SIF5) – o participație de 28,16% din capitalul social. SIF Muntenia (SIF4) a achiziționat în primăvara anului trecut un pachet de 8%,29 din acțiuni de la fondul cipriot Broadhurst condus de Andrei Siminel, suma plătită fiind de 6,74 milioane lei. La ultimul preț de închidere de la Bursa de Valori București de 0,1830 lei/acțiune, capitalizarea de piață se situează la 123,71 milioane lei (25,01 milioane euro).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!