24 C
București
miercuri, iulie 24, 2024

Energie – Fatih Dönmez, ministrul turc al Energiei: Gazele găsite în Marea Neagră valorează peste 500 de miliarde de dolari – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rezervele totale de gaz descoperite în Marea Neagră sunt de 710 miliarde de metri cubi, a declarat Dönmez pentru postul privat de televiziune CNN Türk, adăugând că acestea sunt unele dintre cele mai mari rezerve gaze găsite vreodată în mare...

Dacă se adaugă și industria, această descoperire de gaze va acoperi necesarul țării timp de 15-20 de ani, potrivit ministrului.

Gazele naturale din zăcământul Sakarya vor ajunge la unitatea de procesare a gazelor naturale Filyos pe 20 aprilie, atunci având loc o ceremonie la care va participa președintele Recep Tayyip Erdoğan, a spus Dönmez.

Gazele naturale descoperite de Turcia în Marea Neagră valorează peste 500 de miliarde de dolari, zăcământul fiind suficient de mare pentru a aproviziona cu gaze toate casele din țară timp de 35 de ani, a declarat ministrul Energiei și Resurselor Naturale, Fatih Dönmez, potrivit hurriyetdailynews.com.

Rezervele totale de gaz descoperite în Marea Neagră sunt de 710 miliarde de metri cubi, a declarat Dönmez pentru postul privat de televiziune CNN Türk, adăugând că acestea sunt unele dintre cele mai mari rezerve gaze găsite vreodată în mare.

Dacă se adaugă și industria, această descoperire de gaze va acoperi necesarul țării timp de 15-20 de ani, potrivit ministrului.

Gazele naturale din zăcământul Sakarya vor ajunge la unitatea de procesare a gazelor naturale Filyos pe 20 aprilie, atunci având loc o ceremonie la care va participa președintele Recep Tayyip Erdoğan, a spus Dönmez. Gazul va începe apoi să fie pompat în rețeaua națională în următoarele două săptămâni. „Gazul [găsit în Marea Neagră] va fi folosit în mai. [Compania de conducte] Botaș va fi responsabil de distribuirea gazului.”

Ministrul a mai spus că Erdoğan va face un anunț important pe 20 aprilie, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Costul de producție al gazelor naturale din Marea Neagră va fi mai rentabil decât importul de gaze, a precizat el, adăugând că costul total al proiectului va fi dezvăluit atunci când va fi finalizat.

Producția la câmpul de gaze va fi de aproximativ 10 milioane de metri cubi pe zi la început, urmând să atingă vârful în doi-trei ani, urcând la 40 de milioane de metri cubi pe zi în 2025, a declarat Dönmez.

Turcia importă 99% din gazele naturale pe care le consumă, iar importurile totale ale țării s-au ridicat anul trecut la aproximativ 350 de miliarde de dolari, ponderea energiei din totalul importurilor fiind de 30%, potrivit ministrului.

Dönmez a mai spus că Turcia semnează acorduri necesare pentru aprovizionarea cu gaze naturale din alte țări, a declarat Dönmez. “Cu producția locală de gaz, vom fi într-o poziție mai bună”.

El a reamintit că Turcia primește 30% din gazele naturale din Rusia, menționând că în timpul guvernului lui Turgut Özal, acest procent era de 100%.

“În anii 2000, Turcia a adăugat Azerbaidjanul și Iranul pe lista de furnizori de gaze naturale.” Botaș a fondat o companie împreună cu azerii de la Socar, iar noua entitate va vinde gaze naturale în Europa, a declarat Dönmez.

“Am spus deja că vrem să devenim un hub energetic. Națiunile din Balcani și Europa cer gaze atât de la noi, cât și din Azerbaidjan.”

De asemenea, ministrul a declarat că lucrările de finalizare a primei centrale nucleare din Turcia, Akkuyu, sunt în curs de desfășurare. Livrarea primului combustibil nuclear va avea loc la 27 aprilie, potrivit ministrului.

“Producția de electricitate la centrala electrică va începe la un an după sosirea combustibilului. Când construcția celor patru unități va fi finalizată, Akkuyu va acoperi 10% din necesarul de energie al Turciei”, a declarat Dönmez.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Banking & Servicii financiare – CEC Bank a acordat o facilitate de credit de 112,6 milioane lei pentru spitalul oncologic din Mureş – Sinteza

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!