11.2 C
București
duminică, martie 26, 2023

Energie – Grupul Enel a raportat venituri nete de 5,391 miliarde de euro în 2022 și propune dividende totale de 0,40 euro pe acțiune, în creștere cu 5,3% – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Grupul Enel a raportat venituri nete de 5,391 miliarde de euro în 2022 și propune dividende totale de 0,40 euro pe acțiune, în creștere cu 5,3%, potrivit unui comunicat de presă.

Venitul net ordinar al grupului, de 5,391 miliarde de euro (5,593 miliarde de euro în 2021, -3,6%), depășește estimarea Grupului comunicată piețelor financiare, de 5,0-5,3 miliarde de euro.

Enel a raportat Cheltuieli de capital de 14,347 miliarde de euro (12,997 miliarde de euro în 2021, +10,4%).

Grupul Enel a raportat venituri nete de 5,391 miliarde de euro în 2022 și propune dividende totale de 0,40 euro pe acțiune, în creștere cu 5,3%, potrivit unui comunicat de presă.

Grupul a raportat un EBITDA ordinar de 19,683 miliarde de euro (19,21 miliarde de euro în 2021, +2,5%), peste previziunile Grupului comunicate piețelor financiare, de 19,0-19,6 miliarde de euro

Creșterea se datorează performanței pozitive a activității integrate, care a luat în calcul activitățile de producere a energiei termice și de trading, Enel Green Power, retail și Enel X, împreună cu performanța pozitivă a Enel Grids. De asemenea, merită subliniată evoluția favorabilă a cursului de schimb valutar, potrivit companiei.

 Venitul net ordinar al grupului, de 5,391 miliarde de euro (5,593 miliarde de euro în 2021, -3,6%), depășește estimarea Grupului comunicată piețelor financiare, de 5,0-5,3 miliarde de euro.

Îmbunătățirea performanțelor comerciale, însoțită de creșterea amortizării pentru anul respectiv, gestionarea financiară mai eficientă asociată cu managementul datoriilor de anul trecut, precum și taxele fiscale mai mici asupra rezultatelor ordinare ale Grupului au compensat parțial ponderea mai mare a participațiilor minoritare ca urmare a comprimării rezultatelor în Italia, în urma scenariului energetic specific al anului, se mai arată în comunicat.

Enel a raportat Cheltuieli de capital de 14,347 miliarde de euro (12,997 miliarde de euro în 2021, +10,4%). Creșterea a fost determinată de majorarea cheltuielilor de capital în Enel Green Power, Enel Grids, retail și Enel X.

Dividendele totale propuse pentru întregul exercițiu financiar 2022 sunt în valoare de 0,40 euro pe acțiune (din care 0,20 euro pe acțiune a fost deja plătit ca plată intermediară în ianuarie 2023), o creștere de 5,3% față de dividendele totale în valoare de 0,38 euro pe acțiune recunoscute pentru întregul exercițiu financiar 2021.

“Rezultatele excelente obținute de Enel în 2022 subliniază capacitatea Grupului de a crea valoare pentru acționarii săi, în pofida scenariului extrem de dificil care a caracterizat ultimii trei ani”, a comentat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. “Datorită capacității de rezistență a modelului nostru de afaceri integrat, a performanțelor operaționale solide, a acțiunilor manageriale implementate pe parcursul anului și, mai presus de toate, a muncii neobosite a tuturor colegilor noștri, am reușit să depășim previziunile anunțate către piețe. Pe baza acestor rezultate, le oferim acționarilor noștri dividende în valoare de 0,40 euro pe acțiune, în creștere față de anul trecut.

În lunile următoare, vom continua să creștem în domeniul energiilor regenerabile și să digitalizăm rețelele de distribuție, contribuind la decarbonizarea mixului de generare și la creșterea independenței energetice în zonele geografice în care operăm, îmbunătățind calitatea serviciilor, permițând electrificarea utilizărilor finale și protejându-ne clienții de volatilitatea piețelor energetice. Ne vom concentra investițiile în principal în Italia și în celelalte țări țintă, pentru a accelera strategia de creștere sustenabilă a Grupului, reducând și mai mult profilul său de risc.”

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!