25.8 C
București
duminică, aprilie 14, 2024

Energie – Hidroelectrica intră repede în indicii agențiilor MSCI și FTSE Russell – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Utilizând mecanisme rapide de includere a companiilor nou-listate, agențiile de evaluare financiară ce alcătuiesc indici globali urmăriți ca repere de performanță de fondurile de investiții au anunțat că Hidroelectrica devine parte a indicilor în componența cărora sunt acțiuni românești...

Listată după o ofertă publică primară cu o valoare de 9,28 miliarde lei (1,88 miliarde euro), Hidroelectrica (H2O) nu așteaptă mult pentru a fi integrată și în structura indicilor globali ai agențiilor de evaluare financiară.

FTSE Russell care are România la statutul de piață emergentă va promova Hidroelectrica în indicele FTSE Global All Cap, în timp ce MSCI care are încă BVB la categoria de piață de frontieră va pune acținile producătorului de energie hidro în indicii MSCI Frontier și MSCI Romania...

Utilizând mecanisme rapide de includere a companiilor nou-listate, agențiile de evaluare financiară ce alcătuiesc indici globali urmăriți ca repere de performanță de fondurile de investiții au anunțat că Hidroelectrica devine parte a indicilor în componența cărora sunt acțiuni românești.

Listată după o ofertă publică primară cu o valoare de 9,28 miliarde lei (1,88 miliarde euro), Hidroelectrica (H2O) nu așteaptă mult pentru a fi integrată și în structura indicilor globali ai agențiilor de evaluare financiară. Atât MSCI, cât și FTSE Russell au notificat piețele asupra includerii imediate a noului emitent de la cota bursei românești în componența unor indici de profil.

FTSE Russell care are România la statutul de piață emergentă va promova Hidroelectrica în indicele FTSE Global All Cap, în timp ce MSCI care are încă BVB la categoria de piață de frontieră va pune acținile producătorului de energie hidro în indicii MSCI Frontier și MSCI Romania, la niovelul standard al companiilor cu capitalizare mare începând cu data de 26 iulie.

Ambele includeri se realizează pe baza unor mecanisme rapide de includere a IPO-urilor, Fast Entry în cazul FTSE Russell și Early Inclusion în cazul MSCI. Hidrolectrica va fi astfel a 7-a companie inclusă în indicii FTSE Global All Cap, ridicând la 14 numărul companiilor românești prezente în indicii FTSE Russell și a 12-a companie românească prezentă în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Indexes).

De ce este important: indicii globali sunt urmăriți de fondurile de investiții de la nivel internațional care le servesc drept repere de performanță (benchmark) și iau expunere pe companiile din structura acestora. Efectul este aproape automat în cadrul fondurilor de tip ETF care replică pasiv structura indicilor și care acumulează pachete în funcție de modificările operate de agențiile de evaluare financiară. Promovarea Hidroelectrica în componența indicilor FTSE Russell și MSCI este, astfel, în măsura să aducă fluxuri de capital dinspre fondurile de investiții specializate pe piețe emergente și, respectiv pe piețe de frontieră.

Hidroelectrica a intrat în ringul Bursei de Valori București ieri când a cumulat tranzacții de 759,71 milioane lei (153,56 milioane euro) la prețul de 110,00 lei/acțiune, cu 5,77% peste cel al ofertei publice primare, și la acest nivel capitalizarea de piață a companioei se ridică la 49,48 miliarde leio (10,00 miliarde euro).

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!