FacebookTwitterLinkedIn

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties a declarat, în Raportul de Sustenabilitate aferent anului 2023, că valoarea dezvoltărilor aflate în construcție a depășit 1,5 miliarde de euro, iar suprafața totală aflată în construcție a ajuns la aproape 900.000 mp. 

„Peste 21.000 de profesioniști au contribuit la aceste dezvoltări, subliniind impactul companiei asupra economiei locale. În consecință, One United Properties a avansat în 2023 în politicile sociale, înregistrând o creștere de aproape 35% a remunerației medii a angajaților, o reducere cu 34% a raportului dintre cea mai mare remunerație anuală și cea medie și o îmbunătățire cu 9% a diferenței de remunerare între femei și bărbați”, se arată în raport. 

Totodată, compania a introdus un salariu minim de 1.000 de euro pentru absolvenții de universitate care dețin poziții cu normă întreagă. 

„În 2023, One United Properties a finalizat 1.549 de unități rezidențiale și comerciale, marcând cea mai mare livrare anuală de până acum și depășind rezultatele din anii anteriori. În același timp, compania noastră avea 4.281 de unități în curs de dezvoltare activă, consolidându-ne poziția de lider în dezvoltările sustenabile din România. Pe parcursul anului trecut, operațiunile noastre s-au desfășurat pe 14 șantiere de construcții, inclusiv pentru restaurarea fostei Fabrici Ford, acum One Gallery, și pentru Casa Braikoff, care va fi inaugurată în curând ca One Athénée, ambele fiind planificate pentru livrare în 2025”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Tot anul trecut, One United Properties s-a angajat să investească 6 milioane de euro în construirea unor facilități educaționale de care vor beneficia locuitorii din One Lake District, One Lake Club și One High District.

În ce privește proiectele de regenerare urbană, în portofoliul de restaurări al companiei sunt incluse patru clădiri anterior abandonate, care vor fi reintroduse în circuitul public ca One Gallery, One Athénée, Mondrian București și One Downtown. Valoarea totală a acestui portofoliu a crescut la 260 de milioane de euro.

Compania folosește tehnologiile geotermale în câteva dintre proiectele sale rezidențiale, fapt care a crescut nivelul pre-vânzărilor de unități locative în cazul acestora (One Lake Club, One Lake District și One High District). Și viitoarea clădire de birouri, One Technology District, va avea parte de încălzire și răcire fără gaze prin soluții termice care utilizează schimbul geotermal, după cum a precizat și Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties. 

Raportul de sustenabilitate 2023 al One United Properties a fost elaborat folosind standardele Global Reporting Initiative (GRI).

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania.