FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Iulius, condus de investitorul local Iulian Dascălu, continuă investițiile în dezvoltarea proiectului mixed-use Palas din centrul Iașului, unde deține peste 130.000 mp și activează 70 de companii multinaționale cu 14.000 de angajați. Anul viitor, compania va începe dezvoltarea celei de-a opta clădiri de birouri clasa A, parte din ansamblul Palas Iași, cu 14 niveluri și o suprafață de 18.000 mp. 

Imobilul va fi construit cu eficiența unei clădiri verzi, sisteme smart de operare și presupune o investiție de aproximativ 40 milioane de euro, informează dezvoltatorul

După ce, recent, a inaugurat Palas Campus Iași, compania Iulius a ajuns la investiții de peste jumătate de miliard de euro realizate doar în Iași, prin cinci proiecte real estate: Palas Iași și Palas Campus, Iulius Mall Iași și două concepte de retail de proximitate Family Market în zona metropolitană.

“Noua clădire de birouri va fi amplasată pe fosta locație a unei stații de carburanți și va avea o înălțime mai mică față de cea a Palatului Culturii, astfel încât să nu se suprapună peste axul de vizibilitate al clădirii simbol dinspre Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Demersul deține deja autorizația de construire, din luna septembrie a anului trecut, iar lucrările vor începe anul viitor”, anunță compania într-un comunicat. 

„Credem în potențialul Iașului de dezvoltare ca oraș reprezentativ pe harta tech din România, statut pe care și l-a dobândit în ultimii ani și la care considerăm că am contribuit prin infrastructura office premium din Palas Iași și Palas Campus. Aici sunt reunite zeci de companii etalon în industriile tehnologiei și automotive, alături de care am păstrat în Iași 14.000 de talente.”, a declarat Ionuț Pavel, Office Buildings Manager Palas Iași și Palas Campus.   

Palas Campus a fost inaugurată recent și a presupus o investiție de peste 120 de milioane de euro. Aici au închiriat spații 13 companii din SUA, Germania, Franța, Norvegia, Elveția şi România, cu 5.000 de angajați. Palas Campus se află în dublu proces de certificare green (LEED – standard al US Green Building Council – și EDGE – standard al IFC – International Finance Corporation), și a primit primul credit verde acordat unei companii românești de către IFC, parte a Băncii Mondiale. 

Noua clădire office va fi parte din Palas Iași, o investiție de peste 320 milioane de euro până în prezent, și care cuprinde şapte clădiri de birouri clasa A (peste 75.000 mp * 60 de companii * 9.000 de angajați), componentă de shopping (peste 63.000 mp * 270 de magazine * restaurante și cafenele), centru de evenimente, hotel de 4 stele, parc de 50.000 mp și cea mai mare parcare subterană din țară, cu peste 2.500 de locuri. 

Valoarea investiţiilor realizate în România de Iulius depăşeşte 1,2 miliarde de euro.