FacebookTwitterLinkedIn

Keppel MET Renewables, platformă de investiții în domeniul energiei regenerabile, cu sediul în Elveția, anunță preluarea integrală a unui proiect fotovoltaic în dezvoltare din Apulia, Italia.

Keppel MET Renewables (KMR), societate mixtă deținută în mod egal de MET Group, cu sediul în Elveția, și Keppel, cu sediul în Singapore, anunță finalizarea achiziției integrale a unui proiect fotovoltaic din sudul Italiei. Cu o capacitate instalată de 38 MWp și o producție de energie de circa 63 GWh pe an, la finalul construcției, centrala va genera suficientă energie pentru alimentarea echivalentului a peste 20.000 de gospodării italiene, arată un comunicat al companiei.

Proiectul este într-o fază de dezvoltare incipientă și va ajunge să fie gata de construcție în 2025, devenind operațional în 2026.

Facem un pas important în atingerea obiectivului MET Group de a deține un portofoliu de capacități de producție a energiei din surse regenerabile cu o putere instalată de 2GW până în 2026 și vom continua în această direcție. Ne-am propus suplimentarea numărului de proiecte eoliene sau solare în Uniunea Europeană, prin achiziția de proiecte în diverse stadii: greenfield, ready-to-build sau tip brownfield”, a declarat Benjamin Lakatos, președinte și CEO al MET Group.

Finalizarea celei mai recente achiziții KMR este o etapă importantă în procesul de extindere a prezenței pe acest sector al energiei regenerabile, aflat în plină expansiune în Europa de Vest, pe piețe atractive ca Franța, Germania, Portugalia sau Spania”, a declarat Tan Boon Leng, Managing Director, Projects, Supply Chain & HSSE, Keppel, divizia de infrastructură, și membru în Consiliului de administrație KMR.

KMR este un jucător puternic pe piața de energie regenerabilă din Italia, cu un portofoliu actual de peste 200 MWp, format din proiecte fotovoltaice în stadii incipiente sau medii, în sudul Italiei, care vor deveni operaționale în următorii ani.