FacebookTwitterLinkedIn

Park Lane Developments, companie dezvoltatoare de proprietăți comerciale a AG Capital, a doua entitate a Grupului care își stabilește prezența în România, după Lion’s Head Investments, l-a numit pe Valentin Roșu în funcția de Construction Director pentru România. 

Valentin Roșu are o experiență de peste 15 ani în domeniul construcțiilor, în sectoarele retail și logistic. Înainte de a se alătura Park Lane Developments, el a făcut parte din echipa CTP, ca Director de Construcții și Membru în Consiliul de Administrație pentru România. În ultimii cinci ani, Valentin Roșu a coordonat dezvoltarea a peste un milion metri pătrați de parcuri industriale în diferite orașe mari din România, precum București, Oradea, Timișoara și Sibiu. Valentin a făcut parte și din echipa  Kaufland pentru 9 ani, fiind implicat în construcția și dezvoltarea rețelei de retail a companiei.

Park Lane Developments are în prezent operațiuni în Bulgaria și Polonia. Compania intenționează să-și extindă activitatea în România, prin noi proiecte pe piața spațiilor industriale și logistice. 

AG Capital, grup de afaceri imobiliare fondat acum trei decenii de investitorul bulgar Christo Iliev, deține în prezent șase companii independente în portofoliul său: BLD, Lion’s Head, Park Lane Developments, Atland, 3P1 și Ultima Homes. AG Capital are în administrare active de peste 500 de milioane de euro. În prezent, grupul are în dezvoltare peste 300.000 mp, planificați pentru livrare până în 2025.

Portofoliul Park Lane Developments cuprinde o serie de clădiri comerciale și mixed-use, printre care Polygraphia Office Center și Class A Park Lane Office Center din Bulgaria. Cel din urmă, finalizat în iunie 2021, a fost vândut către SAP pentru suma de 49 milioane de euro.  

În România, Lion’s Head este proprietarul și administratorul Oregon Park, un complex de birouri clasa A, cu peste 70.000 mp de spațiu de birouri.