FacebookTwitterLinkedIn

Forbes România a invitat reprezentanți importanți din mediul de afaceri local să vorbească despre lecțiile învățate/trăite în anul 2022 și despre provocările anului 2023 în proiectul editorial #lecțiipentru2023.

Claudia Tamași, Country Manager Codecool România

Forbes: Care este cuvântul ce caracterizează cel mai bine anul 2022? Detaliați!

Claudia Tamași: PRUDENȚA

Contextul socio-economic, fără să mai vorbim despre cel politic, ne îndeamnă la prudență. Prudență fiscală, prudență personală, prudență în business. Odată cu prudență în activitatea curentă, obișnuită, observăm un alt fenomen interesant:  reconversia și repriotizarea.

Observăm din ce în mai multe decizii personale și de business în care se abordează o nouă formare profesională, o reprioritizare a obiectivelor de viață, o schimbare de paradigmă, o deschidere mai mare către noutate, adaptabilitate accelerată.

Forbes: Care au fost motivele dvs. de îngrijorare pentru afacerea pe care o conduceți în anul 2022? Care sunt rezultatele activității companiei/grupului, comparativ cu estimările de la început anului?

Claudia Tamași: Nivelul inflației în România (13,4% în septembrie 2022) este încă destul de ridicat și depășește media UE (10,9% în septembrie 2022) și e în creștere de la sfârșitul anului 2020 (deși creșterea s-a accelerat acum un an).

Efectele acesteia, așa cum sunt ele resimțite în businessul Codecool, se traduc printr-o reprioritizare a proiectelor și priorităților de viață, în care intră și educația pe termen mediu-lung.

Am remarcat o creștere a duratei de care are nevoie o persoană (în general cele care au deja un job) pentru a pune în balanță costuri, timp, beneficii și a decide următorul pas în formare sau job.

Am observant și o utilizare a economiilor mai degrabă pentru a compensa inflația în traiul de zi cu zi și mai puțîn în dezvoltarea profesională – deși cea din urmă poate genera venituri mai mari și mai multă stabilitate pe termen lung. 

Apoi e vorba de șomaj. Per total, nivelul șomajului în România este relativ scăzut, la 5,1% în august 2022 (comparativ cu media UE de 6,0% și media zonei euro de 6,6%) și este în scădere de la începutul anului.

Cu toate acestea, șomajul în rândul tinerilor este unul dintre cele mai mari din UE, situându-se la 22,8% conform ultimelor informații Eurostat.

Suntem, din păcate, încă martorii unor diferențe uriașe între nevoile pieței, a economiei și pregătirea academică pe care o susține sistemul de educație din România și care formează, an de an, absolvenți „inadecvati” din punct de vedere profesional. 

Deși acest aspect nu îl pot marca drept o îngrijorare pentru Codecool, ca business, ci din contra, pentru că noi putem prelua acești tineri că să-i formăm pentru viitor, nu pot să trec cu vederea gradul mare de anxietate pe care îl produce această lipsa de perspectiva pentru cei tineri, grabă cu care mulți dintre ei pleacă din țară pentru a găși un trăi mai bun în străînătate și faptul că per total, este nevoie de mai multă claritate și strategie în felul în care, la nivel instituțional, sunt pregătite / formate următoarele generații de români.

Forbes: Cum a influențat războiul din Ucraina activitatea companiei dvs.?

Claudia Tamași: După cum ziceam, războiul a aruncat o umbră de nesiguranță și a întârziat decizia tinerilor dar și a celor cu experiență în muncă, de a investi în dezvoltarea lor profesională. Chiar și așa, businessul nostrum a crescut cu 50% y.o.y la nivel regional.

Spuneam încă din vara, și îmi susțîn părerea, în ciuda tuturor dificultăților din acest an, eu cred că este cel mai bun moment pentru a te formă în IT&C.

De curând, un studio recent în rândul tinerilor, arată că obectivul cel mai mare ar celor care intră azi pe piață muncii este siguranță financiară (un salariu bun), program flexibil (lucrul de acasă) și dorința că muncă lor să aducă o contribuție, să însemne ceva.

Valul de tineri absolvenți care au terminat facultățile în cei doi ani pandemici și care au nimerit în mijlocul unui new way of working pe care nu îl stăpânea nimeni foarte bine și în cel mai fierbinte punct al regândirii businessurilor, știu ce înseamnă nesiguranță financiară și vor să o securizeze.

Iar Codecool tocmai asta propune, un job garantat contractual – adică ne angajăm că timp de 6 luni după absolvire să fixăm interviuri în companiile partenere ale școlii și să găsim cea mai bună opțiune de muncă pentru cursanți; joburi accesibile chiar și remote în 4 orașe București, Cluj, Iași și Timișoara; și posibilitatea că, odată intrăți în acest domeniu, să își pună semnătură pe soluții digitale la probleme dintre cele mai diverse.

Forbes: Care credeți că sunt puncte țări și punctele slabe ale mediului de afaceri din România?

Claudia Tamași: Așa cum evalua recent și Comisia Europeană, punctele slabe încă privesc corupția și statul de drept precum și lipsa educației de calitate.

Sunt vulnerabilități care persistă, care afectează direct și puternic mediul de afaceri și la care pot adaugă și inegalitățile sociale – ele duc la acces redus la educație, la formare vocațională sau reconversie profesională și mi se par de asemenea motive de îngrijorare pentru mediul de afaceri care are nevoie de oameni bine pregătiți cu care să-și gestioneze afacerile aici. 

Guvernul trebuie să intervină cu scheme de sprijin pentru cei care vor sau trebuie să își regândească meseria sau parcursul professional, pentru a le da o șansă acestora să rămână relevanți, să producă valoare pentru economie și să atingă o bună calitate a vieții. 

Pentru moment un punct tare este livrarea unui plan de țară care a permis că fodurile PNRR să între în România și sperăm că implementarea lor să fie eficientă și la timp. 

Investitorii străini trebuie să aleagă România cu mai multă ușurință, iar asta cere schimbări structurale serioase, un cadru legislativ predictibil și transparență.

Forbes: Care credeți că sunt măsurile pe care Guvernul României ar trebui să le ia pentru că mediul de afaceri din România să treacă această iarnă fără piederi majore? (falimente, insolvențe, blocaje)?

Claudia Tamași: România are nevoie de inițiative de stat și private, de asumare și de măsuri concrete. Noi ne vom referi doar la obiectul nostru de activitate: pregătirea specialiștilor în IT&C.

Ce lipsește și nu este asigurat de stat, motiv pentru care intervine piața privată? Un sistem educaţional bazat de cererea reală de forţă de muncă corelată cu nevoile pieţei.

Programe de reconversie profesională şi de calificare, necesitatea învăţământului dual profesional conectat la realităţile și dinamica economiei, eliminarea concurenței dintre stat și privat în ceea ce privește remunerarea angajaților sau măsurile necesare pentru întoarcerea acasă a românilor care lucrează peste hotare.

Forbes: Care considerați că vor fi cele mai mari provocări la nivel mondial, dar pentru industria/domeniul dvs. în anul 2023?

Claudia Tamași: La nivel regional, Uniunea Europeană se confruntă cu un deficit de aproximativ 1,8 milioane de experți în sectorul IT&C, generat inclusiv de subcalificarea angajaților din domeniu.

Un obiectiv important al programului Digital Decade al Comisiei Europene este angajarea a 20 de milioane de specialiști IT&C, bărbați și femei, până în 2030 la nivelul Uniunii Europene. Pentru a-l atinge, 161 de miliarde de euro vor fi alocate inovației și digitalizării piețelor UE, conform mecanismului european de redresare și reziliență

Pe partea business to business, tot mai multe companii vor investi în digitalizare – la fel ca în perioada Covid. Pentru asta au nevoie de oameni calificați în domeniul digital, din ce în ce mai mulți.

Pe partea business to consumer ne așteptăm ca mulți oameni să-și piardă locurile de muncă, din păcate, în special din sectorul serviciilor. Acești oameni vor căuta profesii pentru viitor, așadar codarea, programarea vor fi și mai atrăgătoare pentru ei. Ne așteptăm la un val mai mare de înscrieri la cursuri.

Și din cauza multiplelor crize simultane care afectează lumea, guvernele trebuie și ele să contribuie la ridicarea presiunii, de aceea ne așteptam să urmeze tot mai multe programe guvernamentale de recalificare digitală – la fel cum au început în Ungaria sau Albania.

UE are la dispoziție fonduri mari pentru asta; trebuie numai să privim la cele aferente mecanismului de redresare și reziliența

Toate acestea sunt provocări, dar în același timp sunt și oportunități.

(24 noiembrie 2022)