Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului privind unele măsuri pentru acordarea unui sprijin categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie suportat parțial din fonduri externe nerambursabile.
Evenimente
20 mai – Eveniment News.ro: Energy Road – Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG, Romgaz
30 mai – Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie – Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie – Maratonul Energiei
13 iunie – Eveniment Profit: Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
Potrivit OUG, „sunt considerate vulnerabile categoriile de persoane și familii care au un venit pe membru de familie sub 2.000 de lei, la care se adaugă și condițiile de vârstă corelate cu capacitatea de muncă, fiind îndeplinite astfel toate condițiile de vulnerabilitate pentru ca o persoană/familie în situație de risc de sărăcie să beneficieze de sprijin din fonduri publice pentru a compensa prețurile la energie”, scrie Agerpres.
Executivul explica la emiterea actului normativ că este necesară acordarea unui sprijin temporar pentru aproximativ 2,8 milioane de gospodării vulnerabile pentru a compensa prețul la energie, indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.
Bugetul pentru compensarea prețurilor la energie pentru persoanele vulnerabile este de 4.000.000 mii de lei și are ca sursă de finanțare fonduri externe nerambursabile prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), potrivit regulilor de eligibilitate stabilite prin Programul operațional „Capital uman”, Programul operațional regional, Programul operațional „Capacitate administrativă”, Programul operațional ‘Competitivitate’, precum și prin Programul operațional „Infrastructură mare” pentru perioada de programare 2014 – 2020, în limita economiilor care sunt identificate la nivelul acestora și a sumelor care sunt considerate în risc de dezangajare în cadrul perioadei de programare 2014 – 2020.
Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).