0.8 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023

Energie – Marii consumatori de energie din România salută acordarea compensației pentru emisiile indirecte plătite prin prețul electricității – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Asociația Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC) salută decizia Guvernului României de acordare a compensării costurilor indirecte cu emisiile suportate de companiile energo-intensive în anul 2021, potrivit unui comunicat.

138/12.10.2022, pentru stabilirea schemei suport pentru sectoarele industriale expuse la relocarea emisiilor de carbon ca rezultat al costurilor indirecte cu emisiile incluse în prețul energiei electrice.

“În actualul context economic internațional extrem de tulbure, aplicarea acestei scheme de sprijin este o gură de aer pentru companiile românești puternic afectate de costurile cu energia”, a declarat Marian Năstase, Președintele Asociației Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC).

Asociația Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC) salută decizia Guvernului României de acordare a compensării costurilor indirecte cu emisiile suportate de companiile energo-intensive în anul 2021, potrivit unui comunicat. Compensarea s-a efectuat în conformitate cu Ordonanța de Urgentă nr. 138/12.10.2022, pentru stabilirea schemei suport pentru sectoarele industriale expuse la relocarea emisiilor de carbon ca rezultat al costurilor indirecte cu emisiile incluse în prețul energiei electrice.

“În actualul context economic internațional extrem de tulbure, aplicarea acestei scheme de sprijin este o gură de aer pentru companiile românești puternic afectate de costurile cu energia”, a declarat Marian Năstase, Președintele Asociației Marilor Consumatori de Energie din România (ABIEC). “Acordarea compensației de către autoritățile române confirmă preocuparea acestora pentru stabilitatea economică a țării și pentru utilizarea tuturor instrumentelor oferite de legislația europeană pentru menținerea competitivității companiilor românești. Aceasta ne ajută să ne continuăm activitatea după aceleași principii și reglementări ca și competitorii noștri din Uniunea Europeană”.

Schema de sprijin, adoptată prin ordonanța de urgentă nr. 138/12.10.2022, transpune Ghidul Comisiei Europene privind anumite măsuri de sprijin în contextul sistemului de comercializare a cotelor de gaze cu efect de seră, după 2021, până în 2030.

Conform normelor Ghidului de sprijin EU-ETS, sursa fondurilor pentru compensare provine din licitarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României de către UE. În consecință, aplicarea schemei suport nu are niciun impact asupra costurilor cu energia suportate de restul consumatorilor români.

ABIEC încurajează autoritățile competente să continue eforturile de a găsi măsuri de sprijin concrete pentru a atenua consecințele negative asupra industriei determinate de creșterile masive ale prețurilor energiei electrice și gazelor naturale și de a sprijini sectoarele industriale să facă față acestor majorări abrupte ale costurilor și să-și continue activitatea. Aceasta în condițiile în care unii dintre membrii ABIEC (precum industriile sticlei, gipsului, vatei minerale și cimentului), deși sunt industrii energo-intensive, nu beneficiază de schema de compensare.


Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!