FacebookTwitterLinkedIn

NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut certificarea BREEAM In-Use Excellent pentru clădirile verzi, pentru Ploiești Shopping City. Alte trei trei centre comerciale și un parc de retail, deținute de NEPI Rockcastle, au primit această certificare în 2023: Promenada Mall București, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Piatra-Neamț și Vulcan Value Center.

Printre practicile și procesele sustenabile implementate în Ploiești Shopping City se numără instalarea de lumini interioare și exterioare 100% LED, precum și senzori de mișcare plasați pe toate coridoarele, în spațiile tehnice și în depozite. În plus, supravegherea limitelor de răcire și încălzire se realizează prin intermediul unui nou sistem de management al clădirii.  

„Reducerea costurilor operaționale prin diminuarea consumului de energie este un alt beneficiu important, atât pentru retaileri, cât și, implicit, pentru angajații acestora”, a spus Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability, NEPI Rockcastle.

Ploiești Shopping City are o suprafață închiriabilă de 46.846 mp și include peste 100 de magazine, parcare exterioară cu stații de încărcare a trotinetelor electrice, parcare pentru motociclete și biciclete și beneficiază de conectivitate bună prin intermediul rețelei de transport în comun. 

NEPI Rockcastle deține un portofoliu de 59 de proprietăți în nouă piețe (România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania). În România, compania deține 25 de centre comerciale în orașe precum București (Mega Mall, Promenada Mall), Sibiu (Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu), Timișoara (Shopping City Timișoara), Constanța (City Park Mall Constanta), Shopping City Târgu Mureș sau Ploiești (Ploiești Shopping City).