25.7 C
București
luni, iulie 22, 2024

Energie – O companie din România, condusă de un fost inspector anti-corupție al Republicii Moldova, a ajuns cel mai mare furnizor de GPL al Ucrainei – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Luna trecută, comerciantul român a livrat 7,9 mii tone GPL în Ucraina, adică de 6 ori mai mult decât în luna noiembrie”, susține publicația Enkorr, pe baza unor date furnizate de A-95 Consulting Group.

Șura a mai ocupat timp de 7 ani, între 1995 și 2002, funcția de inspector de criminalitate al „ministerului de interne al Republicii Moldova, Interpol, departamentul de combatere a crimei organizate și corupției”.

Luna trecută, Exori a crescut de 2,5 ori livrările de gaze către Ucraina, până la 5,1 mii tone, datorită creșterii cererii de volume feroviare.

O companie din România, Vixon Gas, cu acționar unic înregistrat în Cipru și având ca director general un cetățean din Republica Moldova, a fost în luna decembrie cel mai mare furnizor de gaz petrol lichefiat al Ucrainei, potrivit datelor prezentate la Kiev și analizate de Profit.ro.

„Structura furnizorilor s-a schimbat din nou în decembrie. Pe primul loc în topul vânzărilor către Ucraina s-a situat compania românească Vixon Gas, care în noiembrie nici măcar nu se afla printre primii zece furnizori. Luna trecută, comerciantul român a livrat 7,9 mii tone GPL în Ucraina, adică de 6 ori mai mult decât în luna noiembrie”, susține publicația Enkorr, pe baza unor date furnizate de A-95 Consulting Group.

Vixon Gas este, potrivit termene.ro, o companie cu 21 de angajați, înființată în urmă cu 10 ani, în 2013. A avut în 2022 o cifră de afaceri de 412,5 milioane lei și un profit de 31 milioane lei. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 40.55%.

Vixon Gas SRL are un singur acționar, Dolent Limited, înregistrată în Cipru.

CV-ul managerului general al Vixon Gas (LinkedIn)

CV-ul managerului general al Vixon Gas (LinkedIn)

Administrator și director general al companiei este un cetățean al Republicii Moldova, Dorian Șura, care, potrivit profilului postat pe LinkedIn, a mai fost director general al Moldintergaz și director de retail la Rompetrol Moldova.

Șura a mai ocupat timp de 7 ani, între 1995 și 2002, funcția de inspector de criminalitate al „ministerului de interne al Republicii Moldova, Interpol, departamentul de combatere a crimei organizate și corupției”.

Al doilea cel mai mare furnizor de GPL al Ucrainei a fost Exori FZC, înregistrat în Emiratele Arabe Unite. Luna trecută, Exori a crescut de 2,5 ori livrările de gaze către Ucraina, până la 5,1 mii tone, datorită creșterii cererii de volume feroviare. „Comerciantul român Takida, care este operatorul terminalului de gaze din Mangalia, a majorat în decembrie livrările de gaze către piața ucraineană de la 2,1 mii tone la 4,5 mii tone”, adaugă Enkorr.

Cu toate că 2 din primii 3 furnizori de GPL ai Ucrainei au fost români, livrările totale din decembrie din România au scăzut cu 20% comparativ cu cele din Noiembrie, la 27 mii tone, din cauza reducerii aprovizionării feroviare și maritime.

Livrările de GPL din Polonia, în schimb, s-au majorat la 27,9 mii tone, în creștere cu 10% față de cele din noiembrie.

În decembrie, livrările de gaz lichefiat de origine americană au continuat să crească, atingând un maxim lunar al anului. Luna trecută, importurile ucrainene de GPL cu certificat de producție SUA au crescut cu 22%, la 22,6 mii tone de produs, cea mai mare cifră anul trecut. Principalele volume de GPL american către Ucraina au fost furnizate via vecinilor sudici ai Ucrainei. Luna trecută, 18,7 mii de tone de produse americane au fost expediate din România, Bulgaria și Republica Moldova, în timp ce doar 2,9 mii de tone de gaze americane au fost primite din Polonia în Ucraina.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!