1.9 C
București
vineri, decembrie 1, 2023

Energie – Oana Ozmen: “Avem o lege a hidrogenului, acum ne dorim să vedem proiectele care vor fi dezvoltate în baza acestui act normativ” – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

România a fost nominalizată ca fiind printre primele țări cu o lege a hidrogenului, iar acum ne dorim să vedem proiectele care vor fi dezvoltate în baza acestui act normativ, a declarat, la RIGC 2023, deputata PNL Oana Ozmen, secretar al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, inițiatoarea legii hidrogenului.

Doamna Oana Ozmen a explicat: “Atunci când vorbim de hidrogen, vorbim de utilizarea lui în industrie și transport și este clar că va trebui să venim în sprijinul pieței și să continuăm, dacă este cazul, intervenția din punct de vedere al reglementării.

Este important să utilizăm aceste fonduri dacă dorim să devenim competitivi pe piața internațională, în contextul în care Uniunea Europeană își propune să facă reindustrializare”.

România a fost nominalizată ca fiind printre primele țări cu o lege a hidrogenului, iar acum ne dorim să vedem proiectele care vor fi dezvoltate în baza acestui act normativ, a declarat, la RIGC 2023, deputata PNL Oana Ozmen, secretar al Comisiei de Industrii din Camera Deputaților, inițiatoarea legii hidrogenului. 

Domnia sa a explicat că implementarea efectivă a legii este atributul executivului și nu al Parlamentului.

În continuare, la Comisia de Industrii și Servicii există grupul de lucru destinat hidrogenului care își desfășoară activitatea.  Acest grup de lucru va avea în vedere și reglementarea în ceea ce înseamnă bioetanolul și biocombustibilul – două resurse necesare în procesul de tranziție.

Doamna Oana Ozmen a explicat: “Atunci când vorbim de hidrogen,  vorbim de utilizarea lui în industrie și transport și este clar că va trebui să venim  în sprijinul pieței și să continuăm, dacă este cazul, intervenția din punct de vedere al reglementării. În același timp, vorbim de fonduri pe care le avem disponibile prin Fondul de Modernizare pentru dezvoltarea proiectelor care vizează industria – metalurgică, a cimentului, industria chimică. Este important să utilizăm aceste fonduri dacă dorim să devenim competitivi pe piața internațională, în contextul în care Uniunea Europeană își propune să facă reindustrializare”.

Potrivit deputatei PNL, “utilizarea energiei nucleare este esențială în procesul de tranziție, dat fiind faptul că România are o strategie care vizează dezvoltarea capacităților de producție nucleare și mai ales aceste SMR care sperăm că vor deveni extrem de importante într-o perioadă scurtă”.

“Este foarte important dialogul pe care îl avem cu industria, cu transporturile și bineînțeles cu experții. Și le mulțumesc pentru sprijinul în consultările pe care le-am avut la Parlament pe legea hidrogenului”.

Doamna Ozmen a mai menționat: “Este important cum ne poziționăm pentru viitor – avem o lege a hidrogenului , avem fonduri, important este să vedem cum dăm viață acestor proiecte. Știu că în contextul actual se vorbește foarte mult de utilizarea altor tipuri de resurse – dar, din punctul meu de vedere, resursele cele mai importante sunt cele care ne pot ajuta să ne atingem țintele de decarbonare.

Mixul energetic al României ne permite să utilizăm în tranziție inclusiv resursele de gaz, dar este important în acest timp să facem și investițiile necesare, astfel încât România să devină competitivă, să aibă o industrie competitivă care va utiliza hidrogen verde, proiecte de captarea și stocare a carbonului (CCS), precum și un transport la fel de curat.

Avem exemple de unde ne putem inspira, de exemplu țările nordice. Danemarca a investit masiv în energia regenerabilă, în proiecte de hidrogen și captură de carbon. Trebuie să dispară această discrepanță dintre nordul Europei și Estul Europei și este important să avem o Strategie comună de Dezvoltare pe acest tip de proiecte”.

În perioada 7 – 8 noiembrie, a avut loc Romanian Internațional Gas Conference, organizată de Federația Patronală Petrol și Gaze, sub patronajul Ministerului Energiei. Tema ediției din acest an a conferinței a fost “Redefinirea securităţii aprovizionării. Potenţialul noilor tehnologii pentru o tranziţie energetică durabilă”. Evenimentul a reunit demnitari, experți în energie și reprezentanți ai marilor companii.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!