-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023

Energie – OMV Petrom a semnat contractul principal pentru dezvoltarea infrastructurii Neptun Deep cu Saipem; Valoarea contractului este estimată la ~ 1,6 miliarde euro – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei, a semnat cu Saipem S.p.A. și Saipem Romania SRL (Saipem) un contract pentru lucrări de proiectare, achiziții, construcție, instalare și punere în funcțiune, în valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro, potrivit unui comunicat.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “Cu semnarea acestui contract facem un pas important pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep – practic, acesta marchează începerea fazei de execuție.

Alessandro Puliti, CEO Saipem: “Suntem mândri că am fost selectați, în urma unui proces competitiv, ca furnizori în cadrul contractului EPCIC pentru dezvoltarea Neptun Deep.

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Sud-Estul Europei, a semnat cu Saipem S.p.A. și Saipem Romania SRL (Saipem) un contract pentru lucrări de proiectare, achiziții, construcție, instalare și punere în funcțiune, în valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro, potrivit unui comunicat.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: “Cu semnarea acestui contract facem un pas important pentru dezvoltarea proiectului Neptun Deep – practic, acesta marchează începerea fazei de execuție. Vom continua să lucrăm în ritm susținut astfel încât să producem volumele de gaze așteptate, în siguranță, începând cu 2027.”

Alessandro Puliti, CEO Saipem: “Suntem mândri că am fost selectați, în urma unui proces competitiv, ca furnizori în cadrul contractului EPCIC pentru dezvoltarea Neptun Deep. Aceasta confirmă încrederea clienților noștri în competențele noastre principale și în flota de echipamente de înaltă tehnologie pentru dezvoltarea sigură, sustenabilă și complexă a zăcămintelor. Vom folosi echipa noastră locală, din cadrul Centrului Tehnologic de lângă Ploiești, pentru testarea materialelor care vor fi utilizate pentru instalațiile offshore. Acest Centru reunește 200 de cercetători și experți, iar 95% dintre ei sunt români.”

Neptun Deep este cel mai mare proiect de gaze naturale din zona românească a Mării Negre. OMV Petrom și Romgaz vor investi până la 4 miliarde de euro pentru faza de dezvoltare a proiectului. Neptun Deep va genera o producție de circa 100 miliarde de metri cubi de gaze naturale, țara devenind astfel cel mai mare producător de gaze naturale din UE.

Infrastructura necesară pentru dezvoltarea zăcămintelor offshore de gaze naturale Domino și Pelican Sud include 10 probe, 6 în ape adânci (~1000m) și 4 în ape puțin adânci (~100m), 3 sisteme de producție submarine și rețeaua de conducte colectoare asociate, o platformă offshore în zona de apă cu adâncimea de 100 de metri, conducta principală de gaze către țărm (~160km) și stația de măsurare a gazelor Tuzla.

În cadrul contractului, Saipem va furniza servicii de management, proiectare, achiziții, fabricare, asamblare, transport maritim, instalare, testare și punere în funcțiune pentru instalațiile maritime din cadrul proiectului.
În plus, contractul Implică testarea și punerea în funcțiune, pentru stația de măsurare a gazelor naturale, și secțiunile de lângă țărm și de pe uscat ale conductei de producție gaze, care vor fi construite de alți contractori.
Atribuirea contractului s-a făcut in urma unui proces public de achiziție.
Costurile aferente contractului se vor împărți in mod egal intre cei doi parteneri, OMV Petrom si Romgaz.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!