12.8 C
București
luni, mai 27, 2024

Energie – OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară și și-a menținut previziunile sale de creștere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024 – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară și și-a menținut previziunile sale de creștere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidențiind un decalaj neobișnuit de mare între previziunile privind puterea cererii de petrol...

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a declarat într-un raport lunar că cererea mondială de petrol va crește cu 2,25 milioane de barili pe zi (bpd) în 2024 și cu 1,85 milioane bpd în 2025.

”În ciuda unor riscuri în scădere, continuarea impulsului observat la începutul anului ar putea duce la un potențial de creștere suplimentară pentru creșterea economică globală în 2024”, se arată în raport OPEC.

OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară și și-a menținut previziunile sale de creștere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidențiind un decalaj neobișnuit de mare între previziunile privind puterea cererii de petrol, transmite Reuters.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a declarat într-un raport lunar că cererea mondială de petrol va crește cu 2,25 milioane de barili pe zi (bpd) în 2024 și cu 1,85 milioane bpd în 2025.

Ambele prognoze au rămas neschimbate față de luna trecută, scrie News.ro

O stimulare a creșterii economice ar putea oferi o susținere suplimentară a prețurilor petrolului, care au crescut la peste 90 de dolari pe baril în acest an din cauza ofertei mai mici și a războiului din Orientul Mijlociu.

OPEC și aliații săi, cunoscuți ca OPEC+, au convenit săptămâna trecută să mențină reducerile producției de petrol până la sfârșitul lunii iunie.

”În ciuda unor riscuri în scădere, continuarea impulsului observat la începutul anului ar putea duce la un potențial de creștere suplimentară pentru creșterea economică globală în 2024”, se arată în raport OPEC.

Privind spre vară, când cererea de combustibil crește sezonier pe măsură ce oamenii călătoresc mai mult, OPEC a spus că cererea globală de combustibil pentru combustibilul pentru avioane va crește cu 600.000 bpd de la an la an, în al doilea trimestru, pentru benzină cu 400.000 bpd și motorină cu 200.000 bpd.

Există o împărțire mai mare decât de obicei între cei care prognozează puterea creșterii cererii de petrol în 2024, parțial din cauza diferențelor în ceea ce privește ritmul de tranziție a lumii către combustibili mai curați.

Săptămâna aceasta, comerciantul de energie Vitol a declarat că cererea va crește cu 1,9 milioane bpd în acest an, nu departe de punctul de vedere al OPEC, în timp ce prognozatorul energetic al guvernului SUA și-a redus previziunile de creștere la 950.000 bpd.

Agenția Internațională pentru Energie, care reprezintă țările industrializate și estimează că cererea de petrol va atinge vârful până în 2030, vede o expansiune de 1,33 milioane bpd și urmează să își actualizeze cifrele.

OPEC consideră că utilizarea petrolului va continua să crească în următoarele două decenii și nu a prognozat un vârf.

Alianța OPEC+ a implementat o serie de reduceri de producție de la sfârșitul anului 2022, pentru a sprijini piața.

O nouă reducere de 2,2 milioane bpd a producției pentru primul trimestru a intrat în vigoare în ianuarie și a fost ulterior extinsă pentru a acoperi trimestrul al doilea.

Raportul OPEC spune că producția de petrol a OPEC a fost constantă în martie, crescând cu 3.000 bpd, până la 26,60 milioane bpd, în ciuda noii runde de reduceri, cu creșteri modeste în Iran și Arabia Saudită.

Cererea de țiței OPEC în acest an este stabilită în medie la 28,5 milioane bpd, se arată în raport, în creștere cu 100.000 bpd față de prognoza anterioară și, teoretic, dă spațiu grupului pentru a pompa mai mult.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!