14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Energie – Producătorul chinez de acumulatoare electrice Eve Power va construi prima sa uzină europeană la Debrecen – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Cel de-al nouălea producător de acumulatoare electrice din lume, compania chineză Eve Power va construi prima sa uzină europeană la Debrecen, cu o investiție de aproximativ 400 de miliarde de forinți (1,07 miliard de euro), creând peste 1000 de noi locuri de muncă, a anunțat ministrul afacerilor externe și comerțului exterior, Péter Szijjártó, conform MTI.

Ministrul a declarat că 95% din necesarul de apă al acestei investiții ecologice va fi acoperit din ape reziduale tratate și din ape de suprafață și că, mai mult, compania va recicla o parte din apele reziduale de proces la fața locului...

El a mai spus că guvernul va finanța și alte dezvoltări majore în oraș, cum ar fi modernizarea sistemului de utilități de apă, adică alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, investiție în valoare de 108 miliarde de forinți (290,3 de milioane de euro).

Cel de-al nouălea producător de acumulatoare electrice din lume, compania chineză Eve Power va construi prima sa uzină europeană la Debrecen, cu o investiție de aproximativ 400 de miliarde de forinți (1,07 miliard de euro), creând peste 1000 de noi locuri de muncă, a anunțat ministrul afacerilor externe și comerțului exterior, Péter Szijjártó, conform MTI.

El a precizat că firma va deschide această uzină la cererea BMW, cu scopul de a furniza uzinei BMW din Ungaria celule de acumulator cilindrice, de ultimă generație. Statul contribuie cu o finanțare de 14 de miliarde de forinți (37,6 de milioane de euro) la proiectul în valoare de 400 de miliarde forinți, sprijinind astfel crearea a peste 1000 de noi locuri de muncă, scrie News.ro.

Ministrul a declarat că 95% din necesarul de apă al acestei investiții ecologice va fi acoperit din ape reziduale tratate și din ape de suprafață și că, mai mult, compania va recicla o parte din apele reziduale de proces la fața locului.

El a mai spus că guvernul va finanța și alte dezvoltări majore în oraș, cum ar fi modernizarea sistemului de utilități de apă, adică alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate, investiție în valoare de 108 miliarde de forinți (290,3 de milioane de euro). “Cred că pot fi mulțumiți și cei de aici care sunt pe bună dreptate preocupați de apă”, a adăugat el.

Péter Szijjártó a subliniat că în Ungaria, puține probleme beneficiază de un consens atât de larg precum importanța protecției mediului.

“Obiectivul clar al guvernului este de a face din Ungaria un lider global în domeniul protecției mediului. Obiectivul nostru clar este ca Ungaria să se numere printre țările care fac cel mai mult pentru a proteja mediul înconjurător și pentru a conserva planeta noastră”,  a declarat el.

În acest context, ministrul a reamintit deciziile europene care prevăd schimbarea verde și a subliniat că, pentru a atinge acest obiectiv, trebuie eliminate sursele de poluare cele mai puternice, inclusiv electrificarea transportului rutier, care este responsabil pentru 14% din emisiile de substanțe nocive.

În opinia ministrului, în condițiile în care cererea va crește de zece ori până în 2030, singura întrebare este: unde vor fi construite fabricile de acumulatoare electrice în Europa și cine va profita de pe urma lor.

“Țările care pot atrage construcția de fabrici de acumulatoare electrice vor avea o garanție pe termen lung privind creșterea economiei lor”,  a spus Szijjártó, adăugând: ”Concurența pentru investițiile în acest sector este imensă, țările fac tot posibilul pentru atrage aceste investiții”.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!