12.8 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024

Energie – Răzvan Nicolescu: UE ar trebui să susțină producția europeană de gaz natural – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

UE ar trebui să susțină producția europeană de gaz natural pentru că, fără dubiu, vom mai avea nevoie de el mult timp de acum încolo, a scris fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Acesta a scris: “Nu cred că Uniunea trebuie financiar să susțină creșterea utilizării gazului natural în sectorul rezidențial. Cererile comune ale Ungariei

UE ar trebui să susțină producția europeană de gaz natural pentru că, fără dubiu, vom mai avea nevoie de el mult timp de acum încolo, a scris fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu.

Acesta a scris: “Nu cred că Uniunea trebuie financiar să susțină creșterea utilizării gazului natural în sectorul rezidențial. Cererile comune ale Ungariei și României în acest sens trebuie respinse, chiar în beneficiul celor două țări. O astfel de susținere ne duce către două tranziții și ne adâncește dependența de o Rusie agresivă și impredictibilă. În același timp, UE ar trebui să susțină producția europeană de gaz natural pentru că, fără dubiu, vom mai avea nevoie mult timp de acum încolo de gaz natural, fie că ne place acest lucru sau nu”.

Răzvan Nicolescu a mai spus că ungurii vor să transporte gaz rusesc prin conductele destinate, inițial, diversificării surselor prin aducerea către centrul Europei a gazului azer sau a celui lichefiat din Grecia:  “Autoritățile din țară vecină (Ungaria) sunt interesate în creșterea capacității de tranzit prin România în contextul în care tranzitul de gaz rusesc prin Ucraina se va opri anul viitor. Ei vor să transporte gaz rusesc prin conductele destinate, inițial, diversificării surselor prin aducerea către centrul Europei a gazului azer sau a celui lichefiat din Grecia. Proiectul Coridorului Vertical pe care l-am lansat în 2014 sau Nabucco cum se numea în trecut se transformă în vechiul proiect rusesc South Stream.

Deși faptul că au făcut tot ce au putut ca infrastructura de gaz regională să ne ocolească fără să țină cont de interesele minorități maghiare din România, nevoia lor de ajutor trebuie primită cu înțelegere și deschidere, într-un adevărat spirit european. Este ciudat însă că plătesc un preț cam mare în Rusia (cu peste 50% mai mare decât plătește China), că exclud de la diversificare gazul azer și cel lichefiat și că nu au nicio preocupare serioasă pentru a-și optimiza consumul”.

Suntem interesați să creștem importurile de gaz din România și ne uităm la proiectul Neptun Deep  ca o mare șansă și o oportunitate pentru noi pentru diversificarea surselor de energie, a declarat, la RIGC 2023, Péter Szijjártó, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria. 

Péter Szijjártó: Suntem interesați să creștem importurile de gaz din România și ne uităm la proiectul Neptun Deep  ca o mare șansă și o oportunitate pentru noi pentru diversificarea surselor de energie

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!