27.3 C
București
luni, iunie 17, 2024

Energie – Răzvan Popescu, CEO Romgaz, la Baku Energy Forum: Trebuie să trecem, într-o manieră ordonată, de la dependența de combustibilii fosili la o structură energetică mai curată și mai durabilă – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Trebuie să trecem de la dependența de combustibilii fosili la o structură energetică mai curată și mai durabilă, dar este imperativ să facem acest lucru într-un mod ordonat, a declarat Răzvan Popescu, CEO Romgaz, la Baku Energy Forum, precizând că gazul natural va avea un rol în viitor, ca fiind cel mai important combustibil de tranziţie”.

Răzvan Popescu a fost în panel cu Vitaliy Baylarbayov, Vicepreședinte adjunct – SOCAR, Cristina Lobillo Borrero, Șeful Politicii Energetice – Direcția Generală Energie/Comisia Europeană, Luca Schieppati – Director general TAP, Michael Hilmer, vicepreşedinte Uniper, Matei Bryza – Ambasador, membru al Consiliului -Linden Energy, Teodora Georgieva, Executive Officer – ICGB, Katerina Papalexandri – Vicepreședinte Gaz și energie cu emisii reduse de carbon (LCE)/Caspian Gas Growth, bp, Togrul Kocharli – Chief Development Officer SOCAR Trading, Friedrich Portner – Chief Commercial Officer, SAFEEN Group.

Trebuie să trecem de la dependența de combustibilii fosili la o structură energetică mai curată și mai durabilă, dar este imperativ să facem acest lucru într-un mod ordonat, a declarat Răzvan Popescu, CEO Romgaz, la Baku Energy Forum, precizând că gazul natural  va avea un rol în viitor, ca fiind cel mai important combustibil de tranziţie”.

Acesta a declarat: “Cu toţii trecem printr-o perioadă de tranziţie care a adus provocări semnificative, dar şi oportunităţi. Este imperativ să îmbrăţişăm această nouă paradigmă energetică pentru a răspunde acestor provocări şi pentru a asigura o dezvoltare durabilă pentru toţi.

Ne aflăm într-un moment critic al istoriei, în care impactul schimbărilor climatice a devenit de netăgăduit.

Perioada de tranziție a cunoscut o degradare a mediului fără precedent, determinându-ne să ne reevaluăm sistemele energetice și consecințele acestora. Este clar că trebuie să trecem de la dependența noastră de combustibilii fosili la o structură energetică mai curată și mai durabilă, dar este imperativ să facem acest lucru într-un mod ordonat. Unul dintre lucrurile despre care vorbim adesea este energia accesibilă, fiabilă și tot mai curată. Trebuie să facem toate aceste lucruri, dar avem nevoie să le facem împreună.

Cu siguranţă, gazul natural  va avea un rol în viitor, ca fiind cel mai important combustibil de tranziţie”.

Cu ocazia discuţiilor,  Răzvan Popescu a  mai abordat relaţia excelentă pe care Romgaz o are cu Socar, dar şi importanţa coridorului sudic în aprovizionarea cu gaz azer.

Răzvan Popescu  a fost în panel cu Vitaliy Baylarbayov, Vicepreședinte adjunct – SOCAR, Cristina Lobillo Borrero, Șeful Politicii Energetice – Direcția Generală Energie/Comisia Europeană, Luca Schieppati – Director general TAP, Michael Hilmer, vicepreşedinte Uniper, Matei Bryza –  Ambasador, membru al Consiliului -Linden Energy, Teodora Georgieva, Executive Officer – ICGB, Katerina Papalexandri – Vicepreședinte Gaz și energie cu emisii reduse de carbon (LCE)/Caspian Gas Growth, bp, Togrul Kocharli – Chief Development Officer  SOCAR Trading,  Friedrich Portner – Chief Commercial Officer, SAFEEN Group.

În luna februarie, ROMGAZ și SOCAR TRADING, filiala companiei naționale petroliere a Republicii Azerbaidjan, au semnat un nou contract individual pentru livrarea de gaze naturale azere în România. Încheierea acestui document juridic a reprezentat o continuare și consolidare a bunelor relații de
cooperare dintre cele două companii și a relațiilor contractuale care au la bază un acord cadru încheiat în luna noiembrie 2022 pe termen nelimitat.

Contractul prevede posibilitatea livrării unor cantități de până la 1 miliard mc până în 31 martie 2024 și a intrat în vigoare la 1 aprilie 2023 prelungind astfel cadrul contractual stabilit prin primul contract individual încheiat de companii la finele anului trecut. Acest nou aranjament contractual deservește astfel obiectivele strategice de siguranță în aprovizionarea cu gaze naturale și de diversificare a surselor.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!