35.1 C
București
joi, iunie 20, 2024

Energie – Restart Energy One anunță intenția de a emite noi obligațiuni pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Restart Energy One, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatori casnici și IMM-uri, anunță demararea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare totală de până la 6,5 milioane de euro...

Noua ofertă de obligațiuni prevede emiterea unui număr de până la 65.000 obligațiuni corporative nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate și ne-convertibile cu o valoare totală de până la 6,5 milioane euro, cu o valoare nominală de 100 euro per obligațiune și o scadență de 60 de luni (5 ani) de la data de emisiune.

Restart Energy One, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatori casnici și IMM-uri, anunță demararea unui plasament privat de obligațiuni corporative cu o valoare totală de până la 6,5 milioane de euro. Oferta este adresată unui număr limitat de 149 de investitori retail.

„Restart Energy One se află într-o perioadă de transformare și creștere continuă. Ne propunem să fim în avangarda tranziției energetice din România, oferind soluții complete și inovative clienților noștri, iar cu sprijinul fondurilor atrase în această nouă emisiune de obligațiuni, vom putea accelera dezvoltarea proiectelor noastre și extinde portofoliul de clienți, precum și să creștem ponderea energiei verzi furni-zate prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii. Obligațiunile emise anterior ne-au permis să inițiem proiecte esențiale și să creștem capacitatea noastră operațională. De asemenea, emisiunile de obliga-țiuni reprezintă o modalitate strategică de a atrage capital necesar pentru dezvoltare fără a influența echilibrul financiar existent, oferindu-ne astfel stabilitatea necesară pentru planurile noastre strategice”, a declarat Alexandru Domuța, cofondator și CEO al Restart Energy One.

Evenimente

12 iunie – Profit News TV – Maraton Energie. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie – Eveniment Profit.ro – Piața de Capital.forum – Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie – Eveniment Profit.ro – Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie – Medika TV – Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed

Aceasta este cea de-a doua emisiune de obligațiuni a companiei după cea din 2021, când compania a atras 16,4 milioane de lei de la investitori. Noua ofertă de obligațiuni prevede emiterea unui număr de până la 65.000 obligațiuni corporative nominative, dematerializate, necondiționate, negarantate și ne-convertibile cu o valoare totală de până la 6,5 milioane euro, cu o valoare nominală de 100 euro per obligațiune și o scadență de 60 de luni (5 ani) de la data de emisiune. Obligațiunile au o rată a cuponu-lui de 9,5%, periodicitatea cuponului fiind semestrială.

Capitalul atras de la investitori va fi direcționat către continuarea dezvoltării accelerate a companiei pe principalele linii de business. În ultimii doi ani, Restart Energy One și-a reorientat activitatea dinspre furnizarea de energie spre tranziția energetică. Acest pas a fost efectuat în vederea valorificării oportu-nităților prezente în domeniul tranziției energetice și diminuarea expunerii afacerilor companiei la insta-bilitatea legislativă și economică de pe piața de furnizare de energie. Prin acest proces, compania și-a diversificat competențele astfel încât să poată oferi clienților un ecosistem de divizii din întreg lanțul energetic. Compania continuă astfel strategia sa de accesare a capacității de finanțare oferite de piața de capital, pe care o consideră o opțiune foarte atractivă pentru companiile romanești de a se dezvolta.

Prin urmare, în anii ce urmează, Restart Energy One vizează consolidarea afacerilor la nivelul segmen-tului de rooftop, finalizarea și comercializarea proiectelor de tip Utility Scale dezvoltate prin SPV-uri, creșterea portofoliului de clienți industriali mari și foarte mari și creșterea ponderii energiei verzi furniza-te, prin dezvoltarea de parcuri fotovoltaice proprii.

Restart Energy One este unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România pentru consumatorii casnici și IMM-uri. Compania deține birouri în cinci orașe cheie din România, prin intermediul cărora oferă acoperire națională la nivelul serviciilor și operațiunilor sale. Principalele segmente de business ale Restart Energy One sunt Downstream, Servicii și Upstream.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (www.profit.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!