30 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – Rompetrol: Fondurile pentru realizarea celor două noi centre de servicii pe A1 s-au ridicat la 6,3 milioane dolari – Sinteza

3 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis recent două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu), în apropierea localităţii Recaş din judeţul Timiş, iar fondurile necesare pentru realizarea celor două staţii de distribuţie s-au ridicat la 6,3 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al companiei, cele două staţii de distribuţie carburanţi fac parte din pachetul de 12 centre integrate de servicii construite de Rompetrol pe Autostrada A1.

“Rompetrol îşi respectă angajamentele şi continuă extinderea reţelei de spaţii integrate de servicii de pe autostrada A1, una dintre cele mai tranzitate căi rutiere din ţară.

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis recent două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu), în apropierea localităţii Recaş din judeţul Timiş, iar fondurile necesare pentru realizarea celor două staţii de distribuţie s-au ridicat la 6,3 milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al companiei, cele două staţii de distribuţie carburanţi fac parte din pachetul de 12 centre integrate de servicii construite de Rompetrol pe Autostrada A1. Investiţia totală pentru cele 12 centre este estimată la peste 40 de milioane de dolari, aceasta fiind asigurată de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român.

“Rompetrol îşi respectă angajamentele şi continuă extinderea reţelei de spaţii integrate de servicii de pe autostrada A1, una dintre cele mai tranzitate căi rutiere din ţară. Am deschis publicului, în ultimele patru luni, zece din cele 12 staţii pe care le avem în plan pentru acest tronson de autostradă, urmând ca restul să fie finalizate în perioada următoare. Punem astfel la dispoziţia călătorilor un spaţiu vast, unde să alimenteze maşina şi să se relaxeze savurând o cafea, în staţiile hei&coffee, cum sunt cele de la Recaş, sau o masă caldă în benzinăriile care funcţionează sub brandul hei coffee&gourmet”, a declarat Bauyrzhan Nugumanov, directorul general al Rompetrol Downstream.

Primele patru benzinării de pe A1, amplasate în apropierea localităţilor Pecica şi Orăştie, au fost inaugurate în luna martie. Alte două, în proximitatea comunei Şagu (judeţul Arad) sunt deschise şi vor fi inaugurate oficial în perioada următoare. În urmă cu o lună au fost inaugurate două staţii lângă Giarmata (Timiş), iar alte două vor funcţiona în apropiere de Cristian (judeţul Sibiu).

Fiecare staţie nouă de pe autostradă are între 45 şi 65 de angajaţi, iar suprafaţa din interior este cuprinsă între 430 şi 600 de metri pătraţi, de trei ori mai mult decât cea a unei benzinării obişnuite, precizează compania. Şoferii au la dispoziţie câte şase puncte de alimentare cu carburanţi Efix, o pompă diesel rapidă pentru autovehicule mari, GPL, o pompă AdBlue, magazin, cafenea, terasă, spaţiu verde, parcări. Şase din cele 12 staţii de pe A1 sunt dotate cu restaurant.

De asemenea, în fiecare staţie există câte patru posturi de încărcare rapidă a maşinilor electrice.

La exterior, suprafaţa totală a spaţiilor de servicii este între 21.000 şi 35.000 de metri pătraţi.

“Rompetrol este deschisă să încheie parteneriate în special cu producătorii locali din regiunile unde au fost construite benzinăriile, pentru a le pune la dispoziţie aceste spaţii pentru comercializarea produselor lor în condiţii de strictă siguranţă alimentară”, precizează compania.

Rompetrol Downstream este divizia de retail a Grupului KMG International în România. La finele primului trimestru din 2023, compania opera o reţea de 1.284 puncte de comercializare carburanţi, formată din staţiile proprii Rompetrol, Partener Rompetrol, dar şi staţii mobile – Rompetrol Express şi baze interne (rezervoare de 9 şi 20 metri cubi amplasate în incinta companiilor din diverse domenii de activitate – transporturi, construcţii, agricultură etc)

În plus, compania operează la nivel naţional şi 6 depozite de carburanţi, circa 280 de staţii de încărcare auto cu gaz petrolier lichefiat – GPL şi peste 7.000 de puncte de distribuţie butelii GPL/Rompetrol casnic.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

IT & E-commerce – Tema Energy va contesta în instanţă sancţiunea din partea Consiliului Concurenţei, pe care o consideră neîntemeiată
 – Sinteza

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!