FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul local de pavele și borduri vibropresate Symmetrica a anunțat lansarea unei noi unități de producție, în urma unei investiții de 7 milioane de euro. Noua fabrică, amplasată în localitatea Ovidiu din județul Constanța, este cea de-a noua unitate producătoare a companiei și prima din această regiune a țării.

Compania a avut la dispoziție pentru construcție un teren de 50.000 mp, iar noua hală de dispune de o suprafață de 3.500 mp. Aici vor fi fabricate pavaje, borduri, elemente de grădină, zidărie, în total peste 100.000 de unități/lună. Compania va avea o capacitate de producție totală de 4.000 de metri liniari/pătrați zilnic.

„Symmetrica are o acoperire geografică importantă, iar zona de Sud-Est a țării se afla deja în atenția noastră, având un potențial important de creștere atât în ceea ce privește proiectele publice, cât și cele private”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica. 

Potrivit afirmațiilor sale, fabrica din județul Constanța dispune de linii de producție complet automatizate, unde vor lucra în jur de 35 de angajați

După cum anunțat Sebastian Bobu într-o emisiune Forbes din luna mai, Symmetrica a finalizat anul trecut o fabrică de prefabricate de talie mare la Solca, județul Suceava; a finalizat o investiție începută în 2021 privind retehnologizarea liniilor de producție de la fabrica Berești, unde s-a schimbat complet tehnologia și s-au montat două linii de mare capacitate. Tot anul trecut s-a finalizat achiziția unei fabrici din zona Mărășești, de la Somaco Holding, și a început procesul de modernizare al acesteia, cu finalizare estimată în decursul anului viitor.

În plus, pentru a face față provocărilor legate de componenta energetică, firma a decis să facă investiții pentru a-și crește independența în această privință. Compania a început un program mare de investiții, în jur de 6 milioane de euro, în panouri fotovoltaice. 

Cu noua fabrică din județul Constanța, Symmetrica ajunge la un total de nouă unități de producție în România, celelalte opt fabrici fiind amplasate în Vereşti – Suceava, Podul Iloaiei – Iași, Bolintin Vale – Ilfov, Prejmer – Brașov, Cociu – Bistrița Năsăud, Mărășești – Vrancea, Zimandu Nou – Arad și Solca – Suceava.