FacebookTwitterLinkedIn

Elis Pavaje a obținut, în 2022, o cotă de piață de 25,5% pe segmentul prefabricatelor mici din beton, conform unui nou studiu finalizat de Neomar Consulting SRL în luna mai 2023. Compania are un buget de investiții de 25 milioane de lei anul acesta.

Studiul a luat în calcul peste 29 de companii din acest domeniu. Din această cotă, peste jumătate se datorează principalelor produse comercializate – pavele & dale, urmată de borduri și rigole. În categoria pavele și dale, Elis Pavaje are o cotă similară cu cea generală de piață, respectiv 26% din total.

Conform celui mai recent studiu al Neomar Consulting, dimensiunea valorică a pieței în 2022 a fost de 181 milioane de euro, din care 114 milioane doar în categoria Pavele & Dale. Creșterea anuală pe categoria Pavele & Dale a fost de 16,1% față de 2021. Conform aceluiași studiu, cele mai vândute modele de pavele sunt cele de 6 cm cu peste 50% pondere în total, urmate de cele de 8 cm (18,7%). Ponderea spațiilor de destinație este aproape egală pentru spații rezidențiale și pentru zone comerciale sau industriale.

Elis Pavaje a lansat anul acesta noi modele de pavele, cu finisaje premium, precum și produse în gamele de rigole sau elemente de canalizare. Obiectivul companiei pentru anul 2023 vizează o creștere de minimum 20% a cifrei de afaceri. Investițiile Elis Pavaje planificate pentru 2023, bugetate la o valoare de 25 milioane de lei, includ înlocuirea echipamentelor, modernizarea flotei auto, digitalizarea proceselor și oferirea de training personalizat pentru angajați, pentru a îmbunătăți performanța și calitatea produselor.

Compania este o afacere de familie, fondată în 1991 în Petrești, județul Alba, de Elisiu Goța. Compania are peste 200 de parteneri în întreaga țară și deține cinci unități de producție la Petrești și Vîntu de Jos (județul Alba), Stoenești (Prahova), Secuienii Noi (Neamț) și Arad (Arad).