32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Energie – Ultimele ore de subscriere în oferta Hidroelectrica; Ce urmează – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Oferta de vânzare de acțiuni Hidroelectrica a început pe 23 iunie, după ce Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din data de 22.06.2023, prospectul aferent ofertei publice de vânzare pentru un număr de până la 78.007.110 acțiuni reprezentând 17,34% din numărul total al acțiunilor emise de Hidroelectrica – societatea emitentă.

Gradul de subscriere în oferta Hidroelectrica se ridică la 450%, pe tranșa investitorilor mici, de 15% din IPO (cu posibilitate de majorare la 20%), mai exact au fost subscrise 52,6 milioane de acțiuni, în valoare de 1,17 miliarde de euro, la finalul penultimei zile a ofertei.

Dacă pachetul oferit retailului nu va fi mărit, atunci pentru o subscriere de 100 de acțiuni se vor primi circa 20 de acțiuni (în funcție de subscrierea finală), iar restul banilor se vor întoarce în conturi.

Cei care doresc să subscrie acțiuni în oferta Hidroelectrica, derulată de Fondul Proprietatea, o mai pot face până la astăzi, la ora 12.00.

Oferta de vânzare de acțiuni Hidroelectrica a început pe 23 iunie, după ce Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința din data de 22.06.2023, prospectul aferent ofertei publice de vânzare pentru un număr de până la 78.007.110 acțiuni reprezentând 17,34% din numărul total al acțiunilor emise de Hidroelectrica – societatea emitentă.

 După încheiere subscrierilor, mâine, 5 iulie, acțiunile vor fi alocate, iar tranzacția aferentă Acțiunilor Oferite alocate va avea loc pe 6 iulie.

Data Decontării  va fi 10 iulie 2023, iar data de începere a tranzacționării la Bursa de Valori București va fi  12 iulie 2023

CALENDAR

  • 4 iulie, ora 12 – final ofertă
  • 5 iulie- Alocare acțiuni
  • 6 iulie – tranzacția
  • 10 iulie – data decontării
  • 12 iulie – listare la BVB

Gradul de subscriere în oferta Hidroelectrica se ridică la 450%, pe tranșa investitorilor mici, de 15% din IPO (cu posibilitate de majorare la 20%), mai exact au fost subscrise 52,6 milioane de acțiuni, în valoare de 1,17 miliarde de euro, la finalul penultimei zile a ofertei. Asta înseamnă că micii investitori vor primi mai puține acțiuni decât și-au dorit, pro-rata, adică proporțional cu cererea.

Dacă pachetul oferit retailului nu va fi mărit, atunci pentru o subscriere de 100 de acțiuni se vor primi circa 20 de acțiuni (în funcție de subscrierea finală), iar restul banilor se vor întoarce în conturi. De asemenea, dacă prețul final de ofertă va fi mai mic decât 112 lei (cel la care au subscris investitorii de retail), diferența de bani se va întoarce în conturi. 

Informațile din piață arată că și pe tranșa investitorilor instituționali, unde se va stabili prețul final, este suprasubscriere.

Preţul indicativ pentru vânzarea de acţiuni Hidroelectrica (simbol bursier H2O) ar fi cuprins între 103 şi 104 lei pe unitate, faţă de cel din prospectul de listare de 94-112 lei pe acţiune, a aratat Bloomberg, care citează mai multe surse. Potrivit Bloomberg, ordinele sunt de câteva ori peste ofertă.

Trei grupuri de investitori instituționali români (“Investitorii Principali”) au fost de acord să fie investitorii principali în cadrul Ofertei și au încheiat un acord de investiții cu Societatea și  Acționarul Vânzător. Investitorii Principali s-au angajat să achiziționeze în total 2,24 miliarde RON în acțiuni la Prețul Final de Ofertă, sub rezerva anumitor condiții uzuale.

BVB a decis includerea Hidroelectrica în componența indicilor bursieri începând cu prima zi de tranzacționare a companiei la bursă, adică Hidroelectrica va face parte din indicele BET din 12 iulie.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!