16 C
București
joi, mai 23, 2024

Energie – Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) și NuScale opresc proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, din cauza costurilor; Acțiunile NuScale au scăzut cu 20% – Sinteza

1 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: In prelucrare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) și NuScale opresc proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni , potrivit unui comunicat de presă. Acest lucru dă o lovitură ambițiilor SUA pentru un val de energie nucleară pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. Acțiunile NuScale au scăzut cu 20%, potrivit Reuters.  NuScale vrea să construiască la Doiceşti prima centrală

Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) și NuScale opresc proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni , potrivit unui comunicat de presă. Acest lucru dă o lovitură ambițiilor SUA pentru un val de energie nucleară pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice. Acțiunile NuScale au scăzut cu 20%, potrivit Reuters. 

NuScale vrea să construiască la Doiceşti prima centrală electrică din Europa care va funcţiona cu reactoare modulare mici (SMR). 

În SUA, în 2020, Departamentul Energiei a aprobat 1,35 miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani pentru proiectul de centrală Carbon Free Power Project (CFPP), sub rezerva alocărilor din partea Congresului. NuScale a primit aproximativ 600 de milioane de dolari începând din 2014 pentru a sprijini proiectarea, acordarea licenţelor şi amplasarea proiectului. NuScale plănuia să dezvolte proiectul cu şase reactoare de 462 de megawaţi împreună cu Utah Associated Municipal Power Systems (UAMPS) şi să îl lanseze în 2030, dar mai multe oraşe s-au retras din proiect pe măsură ce costurile au crescut.

John Hopkins, președintele și CEO-ul NuScale, a declarat într-un comunicat că firma  va continua împreună cu ceilalți clienți interni și internaționali să aducă pe piață tehnologia americană a reactoarelor modulare mici (SMR) și să crească bazele de producție nucleară din SUA.

NuScale speră să construiască SMR-uri în România, Kazahstan, Polonia și Ucraina. Criticii au avertizat că preluarea de către Rusia a centralei nucleare Zaporizhzhia din Ucraina — împreună cu bombardamentele repetate în apropierea acesteia, întreruperile de curent și pericolele pentru resursele de răcire cu apă ale centralei — înseamnă că reactoarele, care pot elibera materiale toxice, radioactive atunci când au loc dezastre, nu ar trebui construite în regiune.

Uzina NuScale din Utah era de așteptat să fie prima SMR care câștigă o licență de la Comisia de Reglementare Nucleară din SUA pentru construcție. Dar NuScale a spus că pare puțin probabil ca proiectul să aibă suficienți bani pentru a continua  implementarea.

NuScale a declarat în ianuarie că prețul țintă al energiei de la centrală este de 89 USD per megawat oră, în creștere cu 53% față de estimarea anterioară de 58 USD pe MWh, ridicând îngrijorări cu privire la disponibilitatea clienților de a plăti.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Energie a spus că este o veste nefericită, dar a adăugat: „Credem că munca realizată până în prezent cu privire la CFPP va fi valoroasă pentru viitoarele proiecte de energie nucleară. Deși nu este garantat succesul tuturor proiectelor, DOE rămâne angajat să facă tot ce poate pentru a implementa aceste tehnologii pentru a combate criza climatică și pentru a crește accesul la energie curată”.

Centralele nucleare americane existente, care sunt mai mari, furnizează aproape jumătate din energia generată în SUA, practic fără emisii de carbon. SMR-urile sunt menite să se potrivească unor noi aplicaţii, cum ar fi înlocuirea centralelor pe cărbune închise şi amplasarea lor în comunităţi îndepărtate. Susţinătorii spun că sunt mai sigure decât reactoarele actuale, dar criticii obiectează că SMR-urile produc în continuare deşeuri nucleare periculoase.

Până în prezent, doar proiectul SMR al NuScale a fost aprobat de NRC.

Banii publici americani pentru NuScale au fost acordaţi prin intermediul unui vehicul de finanţare necompetitiv care a fost acordat înainte de legile privind energia şi clima adoptate în timpul administraţiei Biden, scrie Reuters.

Ministerul Energiei: România își menține încrederea în tehnologiile SMR. Proiectul SMR derulat în România poate poziționa România ca lider al statelelor care susțin SMR

RoPower își menține încrederea în tehnologiile SMR

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!