15.7 C
București
luni, septembrie 16, 2024

Energie – Virgil Popescu: Sunt convins că OMV Petrom va lua în această vară decizia finală de investiţii pentru Neptun Deep, împreună cu Romgaz – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Întrebat dacă aprobarea recentă a taxei de solidaritate ar putea influenţa exploatarea gazelor din Marea Neagră, Virgil Popescu a spus: “Mă aştept ca OMV Petrom să ia în această vară decizia de a investi în Neptun Deep şi sunt convins că o vor lua...

La începutul anului, compania petrolieră OMV Petrom a anunțat că nu trebuie să plătească taxa de solidaritate în România, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei și fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului.

Parlamentarii susțin că reglementarea propusă se limitează doar la activitățile din Regulamentul (UE) 2022/1854, fără a fi vizate veniturile obținute din activitatea comercială care constă în revânzarea produselor achiziționate și care nu au fost prelucrate de respectivul contribuabil...

Sunt convins că OMV Petrom va lua în această vară decizia finală de investiţii pentru Neptun Deep, împreună cu Romgaz, a declarat în această dimineaţă Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Întrebat dacă aprobarea recentă a taxei de solidaritate ar putea influenţa exploatarea gazelor din Marea Neagră, Virgil Popescu a spus: “Mă aştept ca OMV Petrom să ia în această vară decizia de a investi în Neptun Deep şi sunt convins că o vor lua, împreună cu cei de la Romgaz.   Credeţi-mă, când afirm acest lucru, înseamnă că discuţiile  pe care le-am avut cu dumnealor de-a lungul timpului nu  m-au făcut să cred decât că vor lua această decizie. Este o taxă aprobată prin Regulament European, deci este o taxă pe o perioadă provizorie de doi ani de zile, 2022 și 2023. Nu văd de ce ar incomoda această taxă decizia de investiții și sunt convins că vor lua în această vară”.  

Săptămâna trecută, oficialii OMV Petrom  au spus că aplicabilitatea retroactivă a taxei de solidaritate încalcă principiile Constituției României şi că planurile viitoare de investiții depind, printre altele, de un regim fiscal și de reglementare previzibil.

OMV Petrom ne-a transmis: Proiectul de lege nu este definitiv până la publicarea în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, observăm că amendamentele introduse, cum ar fi aplicabilitatea retroactivă, încalcă principiile Constituției României. Acest lucru este foarte îngrijorător. Planurile noastre viitoare de investiții depind, printre altele, de un regim fiscal și de reglementare previzibil.

Menționăm că, în 2022, am plătit deja 20 de miliarde de lei la bugetul de stat, în creștere cu 60% față de anul precedent. Din această sumă, 2 mld lei au reprezentat taxe nou introduse anul trecut”.

La începutul anului, compania petrolieră OMV Petrom a anunțat că nu trebuie să plătească taxa de solidaritate în România, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extractia titeiului, extractia gazelor naturale, extractia huilei și fabricarea produselor obtinute din rafinarea petrolului.

„Nu datorăm această taxă. În situația în care, din motive pe care nu le putem vedea în acest moment, ANAF va ajunge la altă concluzie, bineînțeles că vom plăti, așa cum plătim întotdeauna, toate taxele și contribuțiile acolo unde suntem obligați și trebuie să le plătim”, a declarat Alina Popa, Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit inițiatorilor amendamentelor, clarificarea legislativă își propune să evite aplicarea neunitară a reglementărilor naționale și implicit Unionale, cu reverberații la nivel de discriminare între contribuabilii care activează în sectoarele economice vizate și cu riscul iminent de disturbare a pieții concurențiale la nivel intern și Unional, având în vedere că economiile naționale sunt interconectate.

Parlamentarii susțin că reglementarea propusă se limitează doar la activitățile din Regulamentul (UE) 2022/1854, fără a fi vizate veniturile obținute din activitatea comercială care constă în revânzarea produselor achiziționate și care nu au fost prelucrate de respectivul contribuabil, precum și veniturile obținute din vânzarea energiei electrice produsă de contribuabil prin utilizarea gazelor naturale și/sau a huilei obținute din producția proprie.

“Înțelegerea eronată a ponderii activităților în cifra de afaceri deturnează, în mod esențial obiectivele reglementării U.E, în condițiile în care reglementarea Unională își propune să asigure un răspuns rapid și coordonat la nivelul Uniunii”, mai precizează deputații.

 

 

OMV Petrom: Aplicabilitatea retroactivă a taxei de solidaritate încalcă principiile Constituției României

 

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financialintelligence.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!