32 C
București
duminică, iulie 21, 2024

Fonduri Europene – Au apărut, în piață, primele roșii românești. Prețul lor – dublu față de cel al cărnii – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Prețul unui kilogram de roșii românești la început de sezon este de 50 de lei kilogramul, mai exact 49,99 lei, conform unui reportaj Știrile Pro TV.

Jurnaliștii au cumpărat șapte tomate pentru care au achitat 35 de lei, deci prețul unei roșii a fost de 7 lei.

Acest preț are însă în spate o investiție uriașă, spun fermierii care declată că subvenția suplimentară pe care o primesc, de 3.000 de euro pe fermă, este ”un mizilic” pe lângă cheltuiala pe care o au cu o cultură de tomate.

Primele roșii românești au apărut în piață, unde prețul lor i-a revoltat din nou pe cumpărători. Un kilogram de roșii din noua recoltă, obținute în solarii încălzite, costă dublu decât un kilogram de carne.

Prețul unui kilogram de roșii românești la început de sezon este de 50 de lei kilogramul, mai exact 49,99 lei, conform unui Știrile Pro TV. Jurnaliștii au cumpărat șapte tomate pentru care au achitat 35 de lei, deci prețul unei roșii a fost de 7 lei.

Roșiile apărute la final de martie au un preț exagerat, au considerat românii din piață întrebați de jurnaliști. Acest preț are însă în spate o investiție uriașă, spun fermierii care declată că subvenția suplimentară pe care o primesc, de 3.000 de euro pe fermă, este ”un mizilic” pe lângă cheltuiala pe care o au cu o cultură de tomate.

Prețul roșiilor direct de la producător este de asemenea ridicat

Prețul roșiilor românești la producător este și el ridicat, de 38-40 de lei. ”La suprafața de 1.000 mp, în jur la 10.000 de euro investiția cu tot. Cu căldură, plantele, plantatul. O să fie până pe 20 aprilie, o să fie roșia puțin mai scumpă 30- 28, noi așa sperăm să fie, după aceea o să scadă la 25-20, sub 20 de lei kg”, a spus un fermier pentru sursa citată. Producătorul a anunțat că prețurile vor scădea până la Paște, când prețul unui kilogram de roșii autohtone au putea coborî la 10-11 lei.

Legumicultorii, care primesc subvenții de mii de euro pentru a produce roșii, spun că sprijinul este mic, fiind vorba de o cultură care necesită investiții mari. Doar prin programul Tomata, producătorii primesc câte 3.000 de euro, la această sumă adăugându-se și subvențiile APIA. ”Vă dați seama, din decembrie și până în prezent suntem în fiecare zi la muncă. Banii, astea, e așa un mizilic, deci nu. Sunt prea puțini bani la investiția de o facem noi”, a spus Vali Rîmaru, agricultor.

Până acum, peste 5.700 de fermieri s-au înscris pentru sesiunea din acest an a programului „Tomata”. Pentru cultura de roșii, un agricultor poate primi cel mult 3.000 de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!