4.2 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023

Fonduri Europene – Deputat român, acuzat de fraudă cu 1,7 milioane de euro, fonduri UE pentru agricultură – Sinteza

2 min read (textul complet), articol clasificat de Robotul Minerva ca: Profilare

Creați-vă propriul

dashboard de știri

informația - cheie, 24/7

100+

FLUXURI

Free

Parcurgi informația mai rapid!

Acoperi top 100 surse externe!

Publicat de

Articole din aceeași sursa

- Advertisement -cresterea vanzarilor

Sumarizare automata

Un deputat din Parlamentul României, anchetat de Parchetul european pentru fraudă cu fonduri europene de 1,7 milioane de euro.

La finalul săptămânii trecute, vineri – 20 octombrie, Parchetul European din București a predat Tribunalului București un dosar în care mai multe persoane, printre care și un parlamentar român, dar și alte două firme, sunt acuzate să ar fi folosit documente false și inexacte pentru a obține fonduri UE pentru înființarea unei ferme.

În luna mai, Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, a acuzat de fraudă cu fonduri europene 5 persoane din România, printre care se numără un deputat, dar și două firme.

Un deputat din Parlamentul României, anchetat de Parchetul european pentru fraudă cu fonduri europene de 1,7 milioane de euro. La finalul săptămânii trecute, vineri – 20 octombrie, Parchetul European din București a predat Tribunalului București un dosar în care mai multe persoane, printre care și un parlamentar român, dar și alte două firme, sunt acuzate să ar fi folosit documente false și inexacte pentru a obține fonduri UE pentru înființarea unei ferme.

În luna mai, Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, a acuzat de fraudă cu fonduri europene 5 persoane din România, printre care se numără un deputat, dar și două firme. Operațiunea ar fi produs un prejudiciu de 1,7 milioane de euro prin obţinerea de fonduri europene cu documente false şi inexacte, în scopul înființării unei exploatații agricole, a relatat . Acum, dosarul a ajuns pe biroul magistraților din cadrul Tribunalului București.

Parchetul European
Parchetul European a depus dosarul la Tribunalul București (foto: digi24.ro)

Deputat acuzat de fraudă cu fonduri europene – prejudiciu de 1,7 milioane de euro

Parchetul European a predat, săptămâna trecută, Tribunalului București, în care mai multe persoane și două firme figurează ca inculpați pentru fraudarea fondurilor europene din agricultură, în cuantum de circa 1,7 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, inculpații au folosit documente false și inexacte pentru a obține fonduri UE pentru înființarea unei ferme. Aceștia ar fi primit în mod ilegal 1,9 milioane de euro (9.210.491 lei), din care prejudiciile efective au fost de 1,7 milioane de euro (8.358.821 lei), întrucât plata sumei de 200.000 de euro a fost oprită din cauza anchetei. Astfel, infracțiunile de care sunt acuzați indivizii sunt fals și înșelăciune împotriva intereselor financiare ale UE.

Între septembrie 2018 și februarie 2023, suspecții ar fi folosit documente false și inexacte pentru a obține pentru crearea unei exploatații agricole.

Două persoane care se numărau printre inculpați au semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Cele două companii și celelalte trei persoane fizice (directorul companiei care a primit finanțare UE, care este și deputat în Parlamentul României; reprezentantul celeilalte companii care a asistat procesul de finanțare UE, și contabilul acestor două companii) vor fi judecați în fața Tribunalului de la București.

Dacă vor fi găsiți vinovați, inculpații riscă pedepse cu închisoare de până la 7 ani, iar companiile pot fi obligate să plătească  amenzi între 3.600 și 300.000 de euro.

Mai sus regasiți o reprezentare vizuală a conținutului articolului, o clasificare automată și un sumar al acestuia! Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (agrointel.ro).

Accesați aici articolul integral !

Fluxuri de știri

Articole recomandate

- Advertisement -dezvoltare afacere

Ultimele articole

Alege-ți fluxurile de informații!

Gratis!

 + Promovează-ți compania și oferta sa!